«Αν δεν δώσουμε τώρα ευκαιρία σε νέους διαιτητές, πότε θα τη δώσουμε»

«Οι διαιτητές της Α’ αμείβονται καλά για τα κυπριακά δεδομένα, όχι για τα ευρωπαϊκά – Στην Β’ και τις χαμηλότερες οι διαιτητές θα χρειαστούν επίδομα για να ζήσουν»

Για την ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από το σύνδεσμο διαιτητών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον Active ο Γιώργος Πάπουτσος. Ο πρόεδρος του συνδέσμου δεν κρύφτηκε ότι γίνονται λάθη, όμως στάθηκε στην κριτική που γίνεται προς τους διαιτητές.

Για την ανακοίνωση με μπηχτές: «Οι διαιτητές έχουν λάθη. Δράττουμε την ευκαιρία για να στείλουμε ένα μήνυμα στους διαιτητές πρώτα απ΄όλα, ότι έχουν τα εχέγγυα, πρέπει να εκμεταλλευτούν το VAR, που είναι νέο εργαλείο. Η εμπειρία των διαιτητών σε συνδυασμό με την τεχνολογία και το VAR, να δημιουργήσει μια συνεργασία με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη. Μερικές φορές είναι σωστή η κριτική και πρέπει οι διαιτητές να τη δέχονται. Δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο. Όλοι κάνουμε λάθη, ακόμη και οι τηλεσχολιαστές και όλοι, πολλές φορές χρειάζονται ερμηνεία και εξήγηση του κανονισμού των φάσεων. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όμως με τον τρόπο που καταδεικνύουμε τα λάθη, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο διαιτητής. Είτε το λάθος είναι σοβαρό είτε όχι, οφείλουμε να λέμε τον κανονισμό, να κάνουμε κριτική, χωρίς όμως να «στολίζουμε» με κοσμητικά επίθετα».

Για το αν ο ίδιος διαπίστωσε άδικες ηθελημένες και σκόπιμες κριτικές σχολιαστών: «Δεν λέω ότι είναι σκόπιμο. Αν όμως δεν συμπαθώ κάποιον δεν θα μιλήσω ξεκάθαρα, δεν θα κάνω σωστή κριτική και θα δημιουργήσω προδιάθεση για τον διαιτητή. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε κριτική με τον ίδιο τρόπο και να ερμηνεύουμε τις φάσεις σωστά, χωρίς εμπάθεια. Να μην σχολιάζουν κάποιοι απλά για τα νούμερα και την τηλεθέαση. Του καθενός η άποψη και τα λεγόμενα είναι εδώ για να κριθούν».

Για την διαιτησία: «Η διαιτησία μας είναι ερασιτεχνική. Στην Β’ κατηγορία ιδιαίτερα και στις χαμηλότερες κατηγορίες, οι διαιτητές θα χρειαστούν επίδομα για να ζήσουν. Πρέπει παράλληλα να εμπλουτιστεί ο κατάλογος της Α’ κατηγορίας με νέους διαιτητές από τη Β’. Επιπρόσθετοι ικανοί διαιτητές από τη Β’ να ανέβουν, ώστε να υπάρχει πλουραλισμός και πληθώρα επιλογών. Αν δεν δώσουμε τώρα με το VAR την ευκαιρία σε νέους διαιτητές, πότε θα τη δώσουμε. Οι διαιτητές της Α’ κατηγορίας αμείβονται καλά για τα κυπριακά δεδομένα, για τα ευρωπαϊκά όχι. Οι μικρές κατηγορίες από την άλλη αμείβονται μόνο με χρήματα που καλύπτουν τα οδοιπορικά τους για τον αγώνα και κάτι που θα φάνε».