Αν δεν αλλάξουν οι απαρχαιωμένες νοοτροπίες…

Τα προβλήματα στο δύσμοιρο ποδόσφαιρό μας είναι πολλά. Και δεν είναι τωρινά. Αν δείτε αναφορές στον Τύπο και τις προηγούμενες δεκαετίες, θα το αντιληφθείτε. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αν δεν αλλάξουν οι απαρχαιωμένες νοοτροπίες που κάποιοι εργολαβικά ακολουθούν και δεν θέλουν να τiς αποτάξουν από πάνω τους και κατά συνέπεια από το κυπριακό ποδόσφαιρο. Το δυστύχημα είναι ότι, ακόμη και να το κάνουν, δεν ξέρω αν σώζεται η κατάσταση και τι μπορεί να διορθωθεί. Ας το κάνουν όμως και θα δείξει ο χρόνος αν τελικά σώθηκε ο «ασθενής».

Έχω αηδιάσει με τους παράγοντες και κατ’ επέκταση με τις διοικήσεις που προσπαθούν να μας κάνουν το άσπρο – μαύρο. Και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Στο πέρασμα των χρόνων, όλοι τα ίδια κάνετε. Πείτε ρε γ…… μία φορά: «ναι αδικήθηκε ο αντίπαλος». Μην κάνετε τις πάπιες. Αλλά νομίζετε πως απευθύνεστε σε βλάκες και δεν ντρέπεστε να το κάνετε. Αυτό είναι το τραγικό. Φταίμε και εμείς, όμως, που σας δίνουμε βήμα να λέτε τις «πελλάρες» σας για να μην αναφέρω άλλη λέξη που δεν πρέπει. Ένα πρόβλημα λύνεται όταν το αντιληφθείς ότι υπάρχει. Εσείς κλείνετε τα μάτια στα υπέρ σας και τα ανοίγετε στα κατά σας.

Έχω αηδιάσει να βλέπω τα ίδια πρόσωπα εδώ και δεκαετίες να παίρνουν αποφάσεις για το ποδόσφαιρο. Κάποιοι «κόλλησαν» και στην καρέκλα. Να μην ιδρώνει το αυτί τους και να συνεχίζουν το βιολί τους. Πώς να μπουν νέα μυαλά στο ποδόσφαιρο, όταν είστε ακόμη εκεί και δεν αφήνετε την καρέκλα; Αφού με τους μηχανισμούς που έχετε φτιάξει, δύσκολα θα μας «αδειάσετε» τη γωνιά. Και η κατάντια θα συνεχίζεται. Το τραγελαφικό είναι πως οι ίδιοι μετά διαφωνούν με αυτό που αποφάσισαν και επέλεξαν.

Το ποδόσφαιρό μας έκανε μεγάλα βήματα προόδου. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι άλλοι μας άφησαν στάσιμους σε άλλους τομείς. Και φταίμε όλοι μας.

Προηγούμενο άρθροΣτη λίστα της Σπόρτινγκ ο Καμαρά
Επόμενο άρθροΕίχε και πέρσι το ίδιο πρόβλημα
Αφού δεν μπόρεσε να γίνει μεγάλο αστέρι στο ποδόσφαιρο, παίζοντας μπάλα στις αλάνες της Κοράκου (αν και λέει ότι ήταν πολύ καλός αλλά ατύχησε), αποφάσισε να ασχοληθεί με τη Δημοσιογραφία και το αθλητικό ρεπορτάζ. Γεννημένος τον Απρίλιο του 1987, σπούδασε δημοσιογραφία στο Frederick University και τον Μάρτιο του 2008 εντάχθηκε στο ρόστερ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ και όλο αυτό το διάστημα έπαιξε σε όποια θέση τον έβαλε ο προπονητής του. Λέει πάντως πως είναι καλός παντού.