Άμα δεν πάρεις Κύπριο, σου λέει ο άλλος, πάρε κάποιον με περγαμηνές…

Είναι κατανοητή η δυσαρέσκεια που υπάρχει τόσο ανάμεσα στους φιλάθλους όσο και στις τάξεις των προπονητών σε σχέση με την απόφαση για την πρόσληψη του νέου προπονητή στην Εθνική ομάδα. Εδώ που τα λέμε ο Νίκος Κωστένογλου δεν πέτυχε κάτι αξιόλογο στην καριέρα του για να του ανατεθεί ένας τόσο σημαντικός ρόλος από την ΚΟΠ. Ανεξαρτήτως λοιπόν του ποια πορεία θα καταγράψει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Ελλαδίτη στον πάγκο, είναι κατανοητός ο προβληματισμός που επικρατεί γενικότερα.

Από την άλλη διαφωνούμε με την άποψη του Συνδέσμου Προπονητών ότι η ομοσπονδία με την απόφασή της να μην εμπιστευθεί Κύπριο για τη θέση του πρώτου προπονητή ακυρώνει την ίδια της τη Σχολή Προπονητών, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του. Η Σχολή Προπονητών μπορεί να λειτουργεί, να παράγει έργο και να βγάζει αξιόλογους προπονητές, όμως παράλληλα η ΚΟΠ έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει τεχνικούς από το εξωτερικό.

Το θέμα είναι η επιλογή. Από τη στιγμή που η ΚΟΠ αποφασίζει να μην προσλάβει Κύπριο προπονητή, οι φίλαθλοι, οι προπονητές και όλοι εμείς περιμένουμε να ακούσουμε ότι ο εκλεκτός διαθέτει το κατάλληλο υπόβαθρο για να οδηγήσει την Εθνική στο επόμενο βήμα, να είναι δηλαδή ένας άνθρωπος με περγαμηνές στον τομέα του.

Διότι, σου λέει ο άλλος, αφού αποφασίζει η ΚΟΠ να μην επιλέξει Κύπριο προπονητή, τότε γιατί δεν προσλαμβάνει κάποιον ξένο με πλούσιο βιογραφικό. Το θέμα λοιπόν είναι ποιος είναι ο εκλεκτός και όχι αν είναι ξένος…

Προηγούμενο άρθροΑντσελότι: «Χαρούμενος ο Χάμες Ροντρίγκεζ στην Έβερτον»
Επόμενο άρθρο«Μάχη» Σίτι-Γιουνάιτεντ για τον Μιλένκοβιτς
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!