Αλλοίωση αποτελεσμάτων λόγω… Όμικρον

Σε ρυθμούς… Όμικρον κινείται πλέον το κυπριακό πρωτάθλημα, όπως σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρώπη, έπειτα από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Δεν παίζει πια και τόση μεγάλη σημασία ποια ομάδα είναι ποιοτικότερη ή πιο φορμαρισμένη. Αυτή που θα φανεί πιο τυχερή και θα έχει τα λιγότερα θετικά κρούσματα, αυτή θα έχει και το αβαντάζ έναντι των υπολοίπων ομάδων.

Έχω την εντύπωση πως από εδώ και μπρος, το πρωτάθλημά μας δεν θα παίζεται και τόσο επί ίσοις όροις. Και πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε κι επηρεασμό αποτελεσμάτων εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Από τη στιγμή που μια ομάδα παρατάσσεται στο γήπεδο με σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών της λόγω Covid-19, είναι φυσικό να υστερεί έναντι του αντιπάλου, που ενδεχομένως να στάθηκε πιο τυχερός και να μην έχει τόσα πολλά κρούσματα. Αυτό δεν είναι Fair Play.

Γι’ αυτό κι έχω την εντύπωση πως τα σωματεία θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν για πιθανή αναβολή των αγώνων για 2-3 εβδομάδες μέχρι να «καθαρίσουν» οι ομάδες, παρόλο που κάτι τέτοιο θα προκαλούσε άλλα προβλήματα, κυρίως στον προγραμματισμό του πρωταθλήματος. Ήδη, όμως, με την αναβολή κάποιων αγώνων λόγω Covid, το πρόγραμμα ορισμένων ομάδων έχει διαφοροποιηθεί.

Επίσης, δεν συνιστά Fair Play το γεγονός ότι κάποιες ομάδες, που δεν πλήγηκαν και τόσο από τον κορωνοϊό, αγωνίστηκαν την εμβόλιμη 15η αγωνιστική, ενώ κάποιες άλλες θα επιστρέψουν στη δράση τη 16η αγωνιστική μετά από απραξία τριών εβδομάδων. Δυστυχώς ο κορωνοϊός έχει κάνει άνω κάτω όχι μόνο το ποδόσφαιρο (που είναι δευτερεύον), αλλά και τις ζωές των ανθρώπων.