Αλλάζοντας τα πρωταθλήματα

Στην Κύπρο έχουμε ένα τεράστιο μειονέκτημα που αφορά το ποδόσφαιρό μας και ποτέ δεν καταφέραμε να το ξεπεράσουμε. Αυτό που μας πάει πολύ πίσω είναι οι συχνές αλλαγές στον τρόπο που διεξάγονται τα πρωταθλήματά μας. Όχι μόνο στην Α’ Κατηγορία, αλλά και στις υπόλοιπες, όπως και στα πρωταθλήματα παίδων.

Γέμισε η χώρα με ομάδες, με τον αριθμό φέτος να ανεβαίνει… επικίνδυνα. Για να καταλάβετε, μόνο η Α’ και η Β’ Κατηγορία θα έχουν στις επόμενες διοργανώσεις 34 ομάδες! Τρελά πράγματα φίλοι μου. Είναι να διερωτάσαι, μα πού είμαστε; Στην Κύπρο ή στην Κίνα; Στην Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία; Μπορεί σε αυτές τις χώρες οι δύο πρώτες κατηγορίες να μην έχουν 34 ομάδες!

Αλλαγές φέτος θα γίνουν και στα παιδικά πρωταθλήματα. Εδώ κι αν γίνεται… της τρελής! Ανώτατες κατηγορίες, κατώτατες και τόσες άλλες για να χωρέσουν όλα τα παιδάκια της Κύπρου. Λες και η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει 500 παιδιά για να φτιάχνει τόσες πολλές ομάδες!

Και να ξέραμε τι μας γίνεται με τα ταλέντα; Δυστυχώς δεν ξέρουμε, οπότε σε αυτόν τον τομέα θα έπρεπε να δώσουμε περισσότερη πρωτοβουλία στις ιδιωτικές ακαδημίες, παρά να κάνουμε κάθε χρόνο χίλια δυο πρωταθλήματα…