Αλλάζει φιλοσοφία με 4+3 η ΑΕΚ

Η αύξηση του κυπριακού στοιχείου στην ομάδα είναι από τους βασικούς στόχους της διοίκησης και του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Μετά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε εξαιτίας του κορωνοΐού και την απώλεια σημαντικών εσόδων από τη διακοπή του πρωταθλήματος (τηλεοπτικά, εισπράξεις), στην ΑΕΚ δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να πληρώνουν για κάθε αγωνιστική πρόστιμα στην ΚΟΠ για τη μη χρησιμοποίηση Κύπριων παικτών στη βασική ενδεκάδα.

Ως εκ τούτου, η απόφαση είναι ειλημμένη, ότι δηλαδή η νέα ΑΕΚ θα έχει περισσότερους Κύπριους στο βασικό της σχήμα και όχι τόσο πολλούς ισπανόφωνους όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τη δεδομένη στιγμή λοιπόν, κι ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του προγραμματισμού, η ΑΕΚ ήδη διαθέτει τρεις Κύπριους παίκτες, οι οποίοι, εκτός απροόπτου, θα προβάρουν φανέλα βασικού τη νέα σεζόν.

Ο Ματία Σπόλιαριτς χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής κατά την περσινή περίοδο, ταλαιπωρήθηκε πολύ και από σοβαρό τραυματισμό και στην ΑΕΚ ευελπιστούν ότι του χρόνου θα μπορέσει να δείξει τον καλό του εαυτό.

Στο κιτρινοπράσινο ρόστερ είναι επίσης ο Θωμάς Ιωάννου, ο οποίος κατά την περσινή περίοδο είχε τις περισσότερες συμμετοχές στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ (10 στο σύνολο) από οποιονδήποτε άλλον Κύπριο παίκτη, ενώ επιστρέφει από τον δανεισμό του ο Μάριος Αντωνιάδης.

Την ίδια ώρα, προ των πυλών του «ΑΕΚ Αρένα» βρίσκεται και ο επιθετικός Ανδρέας Μακρής κι εφόσον οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του, τότε αυτόματα η ΑΕΚ θα διαθέτει τέσσερις Κύπριους (οι τρεις διεθνείς), οι οποίοι είναι σε θέση να πάρουν φανέλα βασικού και να δώσουν βοήθειες.

Παράλληλα, τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο αναμένεται ότι θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες οι τρεις νεαροί, οι οποίοι από πέρσι άρχισαν δειλά-δειλά να πραγματοποιούν εμφανίσεις με την ομάδα.

Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Αναστασίου, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και Δημήτρη Ράσπα, ενδεχομένως και ορισμένους άλλους, οι οποίοι αναμένεται να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα και είναι στο χέρι τους να αποδείξουν στην τεχνική ηγεσία ότι αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες.

Άλλωστε, ο Άντρος Καραπατάκης το δήλωσε ξεκάθαρα στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη ότι θα γίνει προσπάθεια για να προωθηθούν ταλέντα από τις ακαδημίες.