Πρεμιέρα με δώδεκα αθλητές σε τέσσερα αθλήματα

Δημοσιεύθηκε 29.7.2022
Πρεμιέρα με δώδεκα αθλητές σε τέσσερα αθλήματα
Ελπίδες για διάκριση στην Ενόργανη Γυμναστική στο Ομαδικό Ανδρών

Με τη συμμετοχή 12 αθλητών σε τέσσερα αγωνίσματα, η αποστολή της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων έχει πρεμιέρα εμφανίσεων στο αγωνιστικό σκέλος των 22ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων “Birmingham 2022” που άρχισαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας.

Κατά την πρώτη μέρα των αγώνων οι αθλητές μας θα λάβουν μέρος στους τελικούς στο Τρίαθλο και το Ομαδικό Ανδρών της Ενόργανης Γυμναστικής, θα αρχίσει τις προσπάθειες της η ομάδα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών, και ένας κολυμβητής θα πέσει στην πισίνα στον προκριματικό του αγωνίσματος του.

Τρίαθλο

Πρώτος κύπριος που θα λάβει μέρος στους αγώνες είναι ο αθλητής του Τριάθλου Παναγιώτης Αντωνίου. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 11.00 με τη συμμετοχή 48 αθλητών, ενώ στις 14.30 θα αγωνιστεί η Σταύρη Περικλέους στον αγώνα που συμμετέχουν 35 αθλήτριες.

Ο αγώνας του Τριάθλου περιλαμβάνει κολύμβηση 750μ. (σε λίμνη), στη συνέχεια οι αθλητές βγαίνοντας από το νερό θα συνεχίσουν με Ποδηλασία 20 km, σε τέσσερις γύρους των 5km, και θα ολοκληρώσουν με τρέξιμο 5Km (σε δύο γύρους των 2.5Km). Δεν υπάρχει διακοπή μεταξύ των τριών αγωνισμάτων, ενώ όσοι αθλητές βρεθούν ολόκληρο γύρο πίσω από τον προπορευόμενο αυτόματα αποκλείονται της συνέχειας.

«Είναι η πρώτη φορά που δίδεται η ευκαιρία στους αθλητές μας να συμμετέχουν σε διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου. Στον αγώνα τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών λαμβάνουν μέρος Ολυμπιονίκες με πιο μεγάλο όνομα την Ολυμπιονίκη του Τόκιο Φλόρα Ντάφι. Πρώτος στόχος είναι να ολοκληρώσουν και οι δύο αθλητές τον αγώνα, και στη συνέχεια το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα» σημειώνει ο προπονητής Χρίστος Χρίστου που συνοδεύει τους αθλητές.

Γυμναστική

Η Γυμναστική παραδοσιακά έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες (μαζί με τη Σκοποβολή που δεν βρίσκεται όμως στο πρόγραμμα των αγώνων του Μπέρμινγχαμ). Την πρώτη μέρα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Ομαδικού Ανδρών και παράλληλα τα αποτελέσματα των αθλητών θα μετρήσουν και ως κριτήριο για τις προκρίσεις στους τελικούς των Ατομικών αγωνισμάτων, που είναι το Σύνθετο (31 Ιουλίου) και των έξι Οργάνων (1 & 2 Αυγούστου).

Οι αθλητές της Κύπρου θα αγωνιστούν στο τρίτο γκρουπ αργά το απόγευμα, εκεί όπου έχουν τοποθετηθεί οι ισχυρότερες ομάδες που είναι της Αυστραλίας του Καναδά, της Σκωτίας της Αγγλίας και της Ν. Ζηλανδίας). Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα τρία μετάλλια θα καταλήξουν σε ομάδες που βρίσκονται σε αυτό το γκρουπ, και ελπίζουμε να δούμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου, την κυπριακή ομάδα στο βάθρο. Οι τραυματισμοί του Ηλία Γεωργίου (κυρίως) στο πέλμα αλλά και ο ελαφρύτερος του Μάριου Γεωργίου στον ώμο, ίσως δε θα δώσουν την ευκαιρία να βγάλει η ομάδα το 100% των δυνατοτήτων της. Υπάρχει όμως η αισιοδοξία ότι θα παλέψει για το μετάλλιο (πιθανόν το χάλκινο) αφού οι ομάδες της Αυστραλίας και του Καναδά παρουσιάζονται πολύ δυνατές και πιο πλήρεις.

Στο ομαδικό κάθε ομάδα δηλώνει στον αγώνα μέχρι πέντε αθλητές, Σε κάθε αγώνισμα αγωνίζονται μέχρι τέσσερις αθλητές, και μετρούν για το Σύνθετο Ομαδικό οι τρεις ψηλότερες βαθμολογίες. Όλα τα όργανα θα τα κάνουν οι Μάριος Γεωργίου και Γιώργος Άγγονας έτσι ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον τελικό του Σύνθετου Ατομικό. Ο Ηλίας Γεωργίου λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στο πόδι, δεν θα αγωνιστεί στο Έδαφος και στο Άλμα όπου θα υπήρχαν και οι μεγαλύτερες καταπονήσεις.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Την προσπάθεια της στη φάση των Ομίλων ξεκινά η ομάδα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Βρίσκεται στο Β΄ όμιλο με αντιπάλους την Γκάνα, την Νότιο Αφρική και τη Νιγηρία. Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τις πρώτες δύο ομάδες και το Σάββατο τη Νιγηρία. Από τον όμιλο προκρίνονται για τους «8» της διοργάνωσης οι δύο πρώτες ομάδες.

Κολύμβηση

Στην Κολύμβηση μόνο και στο άκουσμα των ονομάτων των ομάδων χωρών όπως η Αυστραλία, η Νότιος Αφρική, 0 Καναδάς και η Αγγλία το επίπεδο ανεβαίνει κατακόρυφα. Η πρώτη κυπριακή συμμετοχή αφορά στον προκριματικό των 100μ. Ύπτιο με τον Σοφοκλή Μούγη, που έχει ως στόχο να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει την ατομική του επίδοση για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (οι ώρες που αναφέρονται είναι Αγγλίας, δύο ώρες διαφορά από Κύπρο)

Κολύμβηση

11.45 Μούγης Σοφοκλής 100μ. Ύπτιο (Προκριματικός)

Τρίαθλο

11.00 Ατομικό Ανδρών (Τελικός) Αντωνίου Παναγιώτης

14.30 Ατομικό Γυναικών (Τελικός) Περικλέους Σταύρη

Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Ομαδικό Αδρών / Group 2 (Προκριματικός)

12.00 Κύπρος – Γκάνα

18.30 Κύπρος – Νότιος Αφρική

(Κύπρος : Μάριος Γιάγκου, Ιωσήφ Ηλία, Σιαρπέλ Ηλία, Χρήστος Σάββα)

Ενόργανη Γυμναστική

17.30-20.50 Ομαδικό Ανδρών (Τελικός)

(Κύπρος : Μάριος Γεωργίου, Ηλίας Γεωργίου, Γιώργος Άγγονας, Μιχάλης Χαρή, Σωκράτης Πηλακούρης)

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαιας (ΥΠΠΑΝ) για την στενή συνεργασία και την στήριξη που παρέχουν, καθώς και όλους τους Χορηγούς, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον παιδεραστή προπονητή στίβου

Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον παιδεραστή προπονητή στίβου

Οκτώ χρόνια φυλάκιση στον παιδεραστή προπονητή στίβου