Το προβάδισμα και οι σκληρές μάχες που αναμένονται στα τελικά στο Χάντμπολ

Δημοσιεύθηκε 26.3.2024
Το προβάδισμα και οι σκληρές μάχες που αναμένονται στα τελικά στο Χάντμπολ

Έχουν ξεκαθαρίσει κατά μεγάλο ποσοστό τα ζευγαρώματα στο α’ και β’ γκρουπ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ, με μια αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, φαίνεται ότι ο Παρνασσός μετά το διπλό το περασμένο Σάββατο (23/03) κόντρα στη Sabbianco Ανόρθωση θα κλείσει τη β’ φάση, για πρώτη φορά ως πρωτοπόρος, μετά τη σεζόν 2019-20.

Η ομάδα του Στροβόλου θα χάσει τη θέση της μόνο στο ενδεχόμενο ήττας στο τελευταίο παιχνίδι της β’ φάσης, οπότε και αγωνίζεται εντός έδρας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, τη στιγμή που η Sabbianco Ανόρθωση θα παίξει με τον ΑΠΟΕΛ.

Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, στην ημιτελική φάση ο Παρνασσός ζευγαρώνεται με τον τέταρτο ΑΠΟΕΛ και η Sabbianco Ανόρθωση με το τρίτο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει ότι – εφόσον δεν υπάρξει διαφοροποίηση από τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής - θα οδηγηθούν απευθείας στις μάχες του τίτλου, αφού η πρόκριση από τα ημιτελικά κρίνεται στις τέσσερις νίκες και ήδη οι πρωτοπόροι μετράνε τόσες επιτυχίες από τα παιχνίδια των προηγούμενων φάσεων.

Στα τελικά, η πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται στις πέντε νίκες, με τον Παρνασσό να έχει πλέον τον πρώτο λόγο, καθώς προηγείται με 2-1 επί της Sabbianco Ανόρθωση και από όσα έδειξαν οι δυο ομάδες μέχρις στιγμής, προμηνύονται μεγάλες μάχες για τον φετινό τίτλο.

Ακόμη πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο β’ γκρουπ, όπου επίσης θα πάμε – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – απευθείας στους αγώνες της τελικής φάσης. Το ενδιαφέρον προκύπτει για την ομάδα που θα οδηγηθεί στη β’ κατηγορία, με την ΕΝΑΒ να έχει τον πρώτο λόγο για παραμονή απέναντι στον Μαυρομμάτη Αγ. Παύλου, αφού στην περασμένη αγωνιστική τον κέρδισε για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν. Για την τελευταία αγωνιστική παίζουν ο πρωτοπόρος του ομίλου Προοδευτικός με την ΕΝΑΒ και ο ουραγός Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου με τον ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς κι εφόσον δεν προκύψει κάποια έκπληξη θα γίνουν απευθείας οι τελικοί των πλέι άουτ.

Αποτελέσματα - 19η αγωνιστική

Θέσεις 1-4

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο - ΑΠΟΕΛ 34-23

Sabbianco Ανόρθωση - Παρνασσός 27-29

Θέσεις 5-8

ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς - Προοδευτικός 25-25

ΕΝΑΒ - Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 31-22

Βαθμολογία (Σε 19 Αγώνες)

Θέσεις 1-4

1. Παρνασσός 34 βαθμοί

2. Sabbianco Aνόρθωση 33

3. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιo 25

4. ΑΠΟΕΛ 15

---

Θέσεις 5-8

5. Προοδευτικός 19

6. ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 18

7. ΕΝΑΒ 8

8. Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 0.

Απώλειες για την πρωτοπόρο του γυναικείου

Στο γυναικείο, τα CyView Λατσιά παρά τις δεύτερες απώλειές τους στην τρέχουσα σεζόν, μετά την ισοπαλία 33-33 με τον μαχητικό Cablenet Πανελλήνιο, εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και πρώτης του τέταρτου και τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών, διατηρούν τον πρώτο λόγο για κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα των Λατσιών που είναι αήττητη, με 28 βαθμούς είναι στο +1 από την ΕΝ Αθηένου (27β.) ενώ έχει και αγώνα στο χέρι (με τον ΑΟ Αραδίππου εκτός έδρας για τη 15η αγωνιστική). Η ομάδα της Αθηένου κέρδισε εύκολα εκτός έδρας τον ΑΟ ΚΝ Αγ.Τριμιθιάς με 42-8, ενώ στον άλλο αγώνα της αγωνιστικής ο ΑΟ Αραδίππου επικράτησε 25-21 του Μαυρομμάτη Αγ. Παύλου. Η βαθμολογία: CyView Λατσιά 28 (-15αγ.), Ε.Ν. Αθηένου 27, Cablenet Πανελλήνιος 17, ΑΟ Αραδίππου 16 (-15αγ.), Mαυρομμάτης Αγ. Παύλου 4, Κ.Ν. Αγ. Τριμιθιάς 2.

Ολοταχώς για άνοδο ο ΑΟ Αραδίππου

Στη β’ κατηγορία, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, ο ΑΟ Αραδίππου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για άνοδο στην α’ κατηγορία. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, νικώντας με 30-26 τα CyView Λατσιά πήρε την 13η νίκη του και με 26 βαθμούς βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Απόλλων Αγ. Παύλου που έφθασε τους 22 βαθμούς μετά την εντός έδρας νίκη επί της Ομόνοιας Αγ. Βαρβάρας. Στους υπόλοιπες αγώνες της αγωνιστικής είχαμε ισοπαλία 25-25 στο Χαρ. Πεττεμερίδης - ΑΟ Ανθούπολης, διπλό του Cablenet Πανελληνίου επί του Κ.Ν. Ατρόμητος Αγ. Τριμιθιάς με 34-26 και εντός έδρας νίκη του ΘΟΪ Αυγόρου με 27-16 επί του Handball Club Tσερίου. Η βαθμολογία έχει ως εξής: ΑΟ Αραδίππου 26, Απόλλων Αγ. Παύλου 22, ΘΟΪ Αυγόρου 18, Χαρ. Πεττεμερίδης 15 (–11 αγ.), Cablenet Πανελλήνιος 13 (– 11 αγ.), Handball Club Τσέρι 10 (-12 αγ.), Cyview Λατσιά 6, Ομόνοια Αγ. Βαρβάρας 5, ΑΟ Ανθούπολης 5 (–12 αγ.) και Κ.Ν. Aτρόμητος Αγ. Τριμιθιάς 4.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κυπελλούχος ΟΠΑΠ Χάντμπολ η ΕΝ Αθηένου για τρίτη συνεχή χρονιά

Κυπελλούχος ΟΠΑΠ Χάντμπολ η ΕΝ Αθηένου για τρίτη συνεχή χρονιά

Κυπελλούχος ΟΠΑΠ Χάντμπολ η ΕΝ Αθηένου για τρίτη συνεχή χρονιά

Πράξη δεύτερη στους τελικούς του Χάντμπολ

Πράξη δεύτερη στους τελικούς του Χάντμπολ

Πράξη δεύτερη στους τελικούς του Χάντμπολ

Ε.Ν. Αθηένου και Cablenet Πανελλήνιος στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών στο Χάντμπολ

Ε.Ν. Αθηένου και Cablenet Πανελλήνιος στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών στο Χάντμπολ

Ε.Ν. Αθηένου και Cablenet Πανελλήνιος στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών στο Χάντμπολ

Ξεκινάει το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών στο Χάντμπολ

Ξεκινάει το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών στο Χάντμπολ

Ξεκινάει το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών στο Χάντμπολ