Η λίστα συμμετοχών του Ράλλυ Κύπρος 2024

Δημοσιεύθηκε 7:20 μμ
Η λίστα συμμετοχών του Ράλλυ Κύπρος 2024
Μεγάλες μάχες τόσο για την κατάκτηση του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλλυ όσο και για τον εγχώριο τίτλο αναμένονται στο φετινό, διεθνές Ράλλυ Κύπρος 2024, το οποίο διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, 18-20 Οκτωβρίου

Ο εθνικός μας αγώνας, που για άλλη μια χρονιά θα έχει επίκεντρο τη Λευκωσία, είναι ο τρίτος και τελευταίος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος, αλλά και ο τρίτος και τέταρτος του εγχώριου πρωταθλήματος, με συντελεστή 1.5 για κάθε ημέρα.

Οι τρεις για το Μεσανατολικό

Στην Κύπρο θα μονομαχήσουν οι τρεις βασικοί διεκδικητές του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος, δηλαδή ο πρωτοπόρος Abdulaziz Al-Kuwari που έχει 49β, ο Ιορδανός Shaker Jweihan που έχει 37β και ο πολυπρωταθλητής Nasser Al-Attiyah που έχει 35β. Οι δύο οδηγοί από το Κατάρ θα αγωνιστούν με Skoda Fabia R5, ενώ ο Ιορδανός τρέχει με Mitsubishi Lancer Evo X χάρη στο οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα στην κατηγορία MERC 2, μιας και έχει κερδίσει την κατηγορία στους δύο πρώτους αγώνες, ενώ οι ανταγωνιστές του δεν θα τρέξουν στην Κύπρο.

Με Skoda Fabia ο Al-Attiyah

Για τον Al-Attiyah θα είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας με το Skoda Fabia R5, με το οποίο έκανε (νικηφόρο) ντεμπούτο στο Ράλλυ Ιορδανίας, τον Μάιο. Ο Nasser επιστρέφει στο μπάκετ του Fabia με το οποίο έτρεχε τη διετία 2015-2016, έχοντας κλείσει έναν κύκλο πέντε χρόνων με το Volkswagen Polo GTi R5, με το οποίο αγωνίστηκε από το 2019 έως και το φετινό Ράλλυ Κατάρ.

Ο Al-Attiyah έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να κερδίσει το 20ο του Μεσανατολικό Πρωτάθλημα με το Skoda Fabia R5. Πλάι στον Nasser επέστρεψε φέτος ο Ιταλός συνοδηγός Giovanni Bernacchini, μετά από μια δεκαετία πλάι στον οδηγό από το Κατάρ ήταν ο Mathieu Baumel. Al-Attiyah και Bernacchini κέρδισαν μαζί το διεθνές Ράλλυ Κύπρος τα έτη 2010, 2012, 2013 και 2014 ενώ ο οδηγός από το Κατάρ κέρδισε τον αγώνα άλλες πέντε φορές (2015, 2017, 2019, 2020, 2023) και είναι ο πολυνίκης του θεσμού. Πάντως ο Al-Attiyah δεν έχει κερδίσει ποτέ το Ράλλυ Κύπρος με Skoda Fabia.

Ο εθνικός μας αγώνας θα δώσει φέτος μάξιμουμ 35 βαθμούς: 30 στο νικητή του αγώνα και 5 στο νικητή της power stage που μπαίνει από φέτος στο πρόγραμμα των αγώνων του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος.

Ο πρωτάρης Jweihan

Για τον Abdulaziz Al-Kuwari είναι η έβδομη συμμετοχή στο Ράλλυ Κύπρος, όπου έχει να εμφανιστεί από το 2019. Για τον Jweihan θα είναι η πρώτη. Πέρα από τους Al-Attiyah και Al-Kuwari η ομάδα του Κατάρ θα έχει και τρίτο οδηγό στην Κύπρο, τον Rashid Al-Muhannadi, που θα έχει στο πλευρό του τον Ata Al-Hmoud, περσινό συν-πρωταθλητή συνοδηγό του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος, πλάι στον Al-Rawahi – η FIA είχε μοιράσει τον τίτλο ανάμεσα στους Al-Attiyah και Al-Rawahi που ισοβάθμησαν απόλυτα. Τον τερματισμό στο Ράλλυ Κύπρος θα αναζητήσει ο Λιβανέζος Shadi El Fakih με το Peugeot 208, προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο MERC 3.

Η μάχη του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος

Στον εθνικό μας αγώνα μετέχουν και οι διεκδικητές του Παγκύπριου Πρωταθλήματος, αφού συνολικά διακυβεύονται 90 βαθμοί! Οι πρωτοπόροι με 60β Γαλαταριώτης / Ιωάννου θα αγωνιστούν με το γνώριμο Volkswagen Polo GTi R5, ενώ οι Π. Γιάγκου / Νικολάου που έχουν 48β θα τρέξουν με το Hyundai i20 R5, έχοντας δηλώσει συμμετοχή και στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος, με 30β, είναι οι Νέστορος / Καλλή που συμμετέχουν με Mitsubishi Lancer Evo X. Ακολουθούν με 21β οι Ζήνωνος / Χριστοφή στο μπάκετ ενός Citroen DS3 R5.

Μπαρουτοκαπνισμένοι από τις μάχες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα εμφανιστούν στον εθνικό μας αγώνα οι Π. Παντελή / Π. Λαός με το Renault Clio Rally 3, με το οποίο πέρσι κέρδισαν τον τίτλο στο MERC 3 του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος.

Συνολικά στον αγώνα μετέχουν 21 πληρώματα από την Κύπρο εκπροσωπώντας επίσης Κατάρ, Ιορδανία, Λίβανο και Ιταλία.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στο Βέλγιο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής για να κλείσει ιδανικά τη χρονιά στο EURO NASCAR

Στο Βέλγιο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής για να κλείσει ιδανικά τη χρονιά στο EURO NASCAR

Στο Βέλγιο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής για να κλείσει ιδανικά τη χρονιά στο EURO NASCAR

Ιδανικό φινάλε στο πρωτάθλημα για τους Πανίκο Πολυκάρπου-Γιώργο Βότση!

Ιδανικό φινάλε στο πρωτάθλημα για τους Πανίκο Πολυκάρπου-Γιώργο Βότση!

Ιδανικό φινάλε στο πρωτάθλημα για τους Πανίκο Πολυκάρπου-Γιώργο Βότση!

Η μάχη του τίτλου στους αναβάτες φούντωσε μετά το ιαπωνικό Moto GP

Η μάχη του τίτλου στους αναβάτες φούντωσε μετά το ιαπωνικό Moto GP

Η μάχη του τίτλου στους αναβάτες φούντωσε μετά το ιαπωνικό Moto GP