Το 2020 δεν είδαμε αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο την πρώτη χρονιά αποτέλεσε το GP Ευρώπης για την F1. Αυτός είναι ο λόγος που το σπορ ανανέωσε για έναν επιπλέον χρόνο το συμβόλαιο με τον διοργανωτή του αγώνα, Αρίφ Ραχιμόφ, το οποίο ολοκληρωνόταν το 2023.
Τις τελευταίες ημέρες, έχει πέσει στο τραπέζι η αλλαγή ημερομηνίας με το GP Τουκίας, ώστε και οι δύο αγώνες να πραγματοποιηθούν. Όμως σύμφωνα με τον Ραχιμόφ αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι δυνατό.
«Γνωρίζω πως υπάρχει πρόβλημα με την τωρινή τους κατάσταση με την Covid-19 και το γεγονός πως το Ηνωμένο Βασίλειο τους έβαλε σε κόκκινη ζώνη. Υπήρξαν συζητήσεις, αλλά το τριήμερο μας είναι ήδη κρατημένο. Καταφέραμε να το στριμώξουμε μαζί με τα άλλα event που θα γίνουν στην πόλη, διότι ο πρώτος αγώνας του Euro είναι στις 12 Ιουνίου, το Σάββατο μετά το Grand Prix. Δεν υπήρχαν πολλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε, δεν ήμασταν ευέλικτοι φέτος. Αν ήταν το μοναδικό μεγάλο γεγονός που συνέβαινε στο Μπακού και υπήρχε η επιλογή θα το κάναμε. Επιπλέον για την ώρα έχει επιβεβαιωθεί πως δεν θα υπάρξουν θεατές».
Το GP Αζερμπαϊτζάν είναι προγραμματισμένο για τις 6 Ιουνίου και θα αποτελέσει τον έκτο αγώνα της F1 για το 2021. Μία εβδομάδα αργότερα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το GP Τουρκίας, όμως η τωρινή κατάσταση πιθανότατα να το οδηγήσει σε ακύρωση.
Τελευταίος νικητής στο Αζερμπαϊτζάν είναι ο Βάλτερι Μπότας το 2019, ενώ από μία νίκη έχουν οι Λιούις Χάμιλτον, Ντάνιελ Ρικάρντο και Νίκο Ρόσμπεργκ.