Ακυρώθηκε οριστικά το FP3 της Αυστρίας

Τα προβλήματα ξεκίνησαν για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στη Formula 1, με αντίπαλο αυτή τη φορά, τη σφοδρή βροχόπτωση. Από νωρίς το πρωί στην πίστα του Red Bull Ring είχαμε τρομερό επίπεδο βροχής και περιμέναμε ότι στην πορεία, θα κόψει, ωστόσο φαίνεται ότι τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν σύντομα.

Η ποσότητα νερού που έχει συγκεντρωθεί στην άσφαλτο της πίστας είναι απαγορευτική για να τρέξουν τα μονοθέσια, σύμφωνα με το πόρισμα που βγήκε ύστερα από πολλές βόλτες με το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Οπότε, τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά ακυρώνονται τελικά, ύστερα από την αρχική, επ΄ αόριστον αναβολή που είχαν πάρει.

Δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με τις κατατακτήριες δοκιμές, που κανονικά θα ξεκινούσαν στις 4 η ώρα το μεσημέρι. Αν τελικά δεν γίνει σήμερα η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών, τότε ένα σενάριο είναι να γίνει αύριο το πρωί, πριν από τον αγώνα.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16:10 το μεσημέρι οπότε αν ξεκινήσουν από νωρίς, θα μπορέσουν να γίνουν όλες οι διαδικασίες, με πιεσμένο βέβαια το πρόγραμμα.

Αν και πάλι δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν, τότε η σειρά εκκίνησης θα καθοριστεί με βάση τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά στην πίστα του Red Bull Ring και εκτιμάται ότι, μάλλον, θα μπορέσουν να γίνουν κανονικά οι κατατακτήριες δοκιμές.