Ακυρώνεται λόγω κορωνοϊού η συμμετοχή της Εθνικής Χάντμπολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ακυρώνεται λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού η συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στους αγώνες που θα γίνονταν στη Ρουμανία 7-9 Ιανουαρίου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Την Πέμπτη (06/1), λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της Εθνικής χάντμπολ για την πόλη Κλουζ της Ρουμανίας, προέκυψαν άλλα δύο θετικά κρούσματα της νόσου COVID-19 ανάμεσα στους αθλητές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε επτά.

Με δεδομένο ότι υπάρχει κίνδυνος και άλλοι αθλητές να έχουν προσβληθεί, καθώς τα δύο κρούσματα προπονούνταν κανονικά τις προηγούμενες ημέρες, η ΚΟΧ ενημέρωσε την EHF για την πρόθεση της να αποσύρει τη συμμετοχή της Εθνικής μας από τους αγώνες με Μολδαβία, Ρουμανία και Ισραήλ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έκανε δεκτό το κυπριακό αίτημα κατανοώντας πως ενδεχόμενη μετάβαση των διεθνών στη Ρουμανία θα έθετε σε κίνδυνο και τους υπόλοιπους αθλητές που μετέχουν στη διοργάνωση.

Η απόφαση της ΚΟΧ πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός πως σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος στη Ρουμανία, αυτό το έπρεπε να απομονωθεί για δύο βδομάδες σε ξενοδοχείο της χώρας, κάτι που θα σήμαινε αποχώρηση από την προετοιμασία για τους αγώνες με την Τουρκία (19 & 22 Ιανουαρίου) για το EURO 2024.

Πλέον η Εθνική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία για τα παιχνίδια με τους Τούρκους με καθημερινούς ελέγχους ανίχνευσης της νόσου COVID-19, με την ελπίδα έως την αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να είναι «καθαρό».