Αήττητη ως φαβορί!

Το ότι η Ανόρθωση θεωρείται φαβορί απέναντι στην Ένωση είναι δεδομένο. Το ότι η ομάδα της Αμμοχώστου πρέπει να κερδίσει στη σαββατιάτικη αναμέτρηση (16:00, «Αντώνης Παπαδόπουλος») και αυτό είναι δεδομένο, όπως και το ότι πρέπει να βελτιώσει την εμφάνισή της για να μπορέσει να το πετύχει.

Η «Κυρία» προέρχεται από μία από τις χειρότερές της εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία έφερε και την ήττα από την ΑΕΛ, κάτι που επέτρεψε στον Απόλλωνα να την πιάσει στους 23 βαθμούς και στην κορυφή της βαθμολογίας. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλοί λόγοι που η Ανόρθωση πρέπει να κερδίσει τον αυριανό αγώνα. Για να αποδείξει πως η εμφάνιση στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ ήταν μια κακή παρένθεση, για να επιστρέψει στις επιτυχίες, να διατηρηθεί στα ψηλά και για να επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Ανόρθωση μετρά σχεδόν το απόλυτο στα φετινά της παιχνίδια στα οποία είχε τον τίτλο του φαβορί, ενώ είναι και αήττητη! Συγκεκριμένα, η «Κυρία» στα έξι παιχνίδια που ήταν το φαβορί, απέναντι σε Ερμή (3-1), Πάφο (1-0), Εθνικό (1-0), Ολυμπιακό (2-0), Νέα Σαλαμίνα (4-1) και Καρμιώτισσα (1-1), μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία, άρα πήρε σύνολο 16 βαθμούς. Πρόκειται για ένα πολύ καλό στατιστικό, αν δούμε πως και γενικότερα στο πρωτάθλημα οι μικρομεσαίες ομάδες έκαναν ζημιά σε όλες τις «μεγάλες» ανεξαιρέτως. Στην έδρα της η Ανόρθωση πήρε τη νίκη κόντρα στον Ερμή και τον Ολυμπιακό, ενώ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που προαναφέραμε τα έδωσε εκτός έδρας.

Άρα, με όπλο αυτά τα δεδομένα, η Ανόρθωση πάει στον αγώνα του Σαββάτου για να υπερασπιστεί την έδρα της, να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να πάρει το τρίποντο το οποίο θα την επαναφέρει σε τροχιά επιτυχιών και ταυτόχρονα θα την ανεβάσει και ψυχολογικά. Στο τελευταίο κομμάτι δεν έχουν συμβάλει μόνο η εμφάνιση και η ήττα από την ΑΕΛ, αλλά και τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην ομάδα, τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο έφεραν ανησυχία.