Οι χούλιγκαν επέστρεψαν: Αναβιώνουν ποδοσφαιρικές «βεντέτες», ερωτηματικά για την Αστυνομία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΖΟΥΡΟΣ Δημοσιεύθηκε 4.10.2022
Οι χούλιγκαν επέστρεψαν: Αναβιώνουν ποδοσφαιρικές «βεντέτες», ερωτηματικά για την Αστυνομία
Για την ώρα, η Αστυνομία μελετά διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καθώς και κλειστά κυκλώματα της περιοχής για να εντοπίσει τους ταραξίες.

Με τη βία μέσα και έξω από τα γήπεδα να αυξάνεται, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς είναι γεγονός πως έχουν ξεκινήσει να αναβιώνουν ποδοσφαιρικές κόντρες και βεντέτες από το παρελθόν.

Αντικείμενα, πέτρες, φωτοβολίδες ακόμα και ρουκέτες χειρός έριχναν για περίπου πέντε λεπτά ο ένας στον άλλον την Κυριακή οι χούλιγκανς της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ, ενώ ακολούθησαν και συγκρούσεις σώμα με σώμα μέχρι τελικώς να παρέμβει η Αστυνομία και να θέσει τέλος στις συμπλοκές.

Από την ανταλλαγή των διαφόρων αντικειμένων και «πολεμοφοδίων» προκλήθηκε φωτιά σε δέντρα της ευρύτερης περιοχής και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

Ο τραγικός απολογισμός μετρά έναν 25χρονο στο νοσοκομείο ο οποίος φέρει τραύματα στο κεφάλι, από αντικείμενο που δέχθηκε ενώ περπατούσε για να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Ερωτηματικά για την Αστυνομία

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά η Αστυνομία δεν κατάφερε να αποτρέψει τα επεισόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω αγώνας, κρίθηκε από την Αστυνομία ως «μέτριας επικινδυνότητας», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λήφθηκαν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι όλη τη βδομάδα υπήρχαν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τις ανάγκες του αγώνα, επιστρατεύθηκαν 90 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένης της ΜΜΑΔ, ενώ από πολύ νωρίς μέχρι και μετά το τέλος του αγώνα στον περιβάλλοντα χώρο του ΓΣΠ υπήρχαν περίπολα της Αστυνομίας σε διάφορα «επικίνδυνα» σημεία. Όμως, το οξύμωρο είναι ότι δεν υπήρχε Αστυνομία στο συγκεκριμένο σημείο που έγιναν τα επεισόδια, παρά το γεγονός ότι στο ίδιο ακριβώς σημείο το 2014 συνέβησαν τα ίδια αν όχι και χειρότερα επεισόδια.

Πάντως, από πλευράς Αστυνομίας υπεραμύνονται των ενεργειών τους μεταφέροντας ότι πρόλαβαν τα χειρότερα ενώ επενέβησαν κάνοντας και χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν τα επεισόδια, ενώ προσθέτουν ότι δεν μπορεί η Αστυνομία να βρίσκεται σε όλα τα σημεία ταυτόχρονα αφού οι διάφοροι χούλιγκανς πάντα θα βρίσκουν τον τρόπο.

Εξάλλου, στο περιθώριο των προχθεσινών θλιβερών γεγονότων, ανοίγει εκ νέου η συζήτηση (και από πλευράς Αστυνομίας) για το ποια κερκίδα πρέπει να έχουν οι φιλοξενούμενοι εκτός Λευκωσίας στο ΓΣΠ. Στην προκειμένη, οι φιλοξενούμενοι ήταν στο βόρειο πέταλο, γεγονός που τους αναγκάζει να μπαίνουν στη Λευκωσία και να επιστρέφουν, φέρνοντάς τους ουσιαστικά απέναντι από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Προφανώς και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά σίγουρα θα έκανε το έργο όλων ευκολότερο.

Για την ώρα, η Αστυνομία μελετά διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καθώς και κλειστά κυκλώματα της περιοχής για να εντοπίσει τους ταραξίες. Επίσης εξετάζονται και κάποια άλλα τεκμήρια από τον χώρο των επεισοδίων.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To ήξεραν, αλλά το εμπέδωσαν καλύτερα

To ήξεραν, αλλά το εμπέδωσαν καλύτερα

To ήξεραν, αλλά το εμπέδωσαν καλύτερα

ΑΕΛ: Περισσότερες αρμοδιότητες στον Μάριο Νεοφύτου

ΑΕΛ: Περισσότερες αρμοδιότητες στον Μάριο Νεοφύτου

ΑΕΛ: Περισσότερες αρμοδιότητες στον Μάριο Νεοφύτου

Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό!

Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό!

Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό!

Διαιτητές 11ης αγωνιστικής (β

Διαιτητές 11ης αγωνιστικής (β' όμιλος)

Διαιτητές 11ης αγωνιστικής (β' όμιλος)