Τα οφέλη θα είναι πολλά
ΜΥΡΙΑ ΣΑΒΒΑ
Δημοσιευτηκε:

Στην ΑΕΛ θέλουν να δημιουργήσουν ένα σερί από θετικά αποτελέσματα προκειμένου η ομάδα να ανέβει, τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Η αρχή έγινε απέναντι στον Εθνικό για το πρωτάθλημα και η Λεμεσιανή ομάδα θέλει να το πετύχει και σήμερα (18:00) κόντρα στον Απόλλωνα, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16».
Σίγουρα, μία νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο και τον συμπολίτη τους Απόλλωνα, θα δώσει τόσο μεγάλη ώθηση που θα τη βοηθήσει πολύ ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ίσως η ομάδα του Σάββα Παντελίδη να χρειάζεται μία τέτοια νίκη-ψυχολογίας, έτσι ώστε να ανακτήσει ξανά την αυτοπεποίθησή της και να αρχίζει να «μυρίζει» ξανά ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί.
Στην ΑΕΛ έχουν ως στόχο τη διεκδίκηση κάποιου ευρωπαϊκού εισιτηρίου, το οποίο, όπως είναι τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα, είναι σχεδόν... αδύνατο να το διεκδικήσουν μέσω του πρωταθλήματος, και ο μόνος δρόμος είναι το κύπελλο. Άρα, ο σημερινός αγώνας θα είναι κρίσιμος έτσι ώστε οι «λέοντες» να πάρουν σκορ που θα του δίνει προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού (02/03, 17:00), έτσι ώστε στη ρεβάνς να σφραγίσουν το εισιτήριο για την οκτάδα.
Αν περάσουν από αυτό το δύσκολο εμπόδιο τότε οι γαλαζοκίτρινοι θα τα δώσουν όλα, με στόχο να φτάσουν στην κατάκτηση του κυπέλλου και να σώσουν με αυτόν τον τρόπο τη χρονιά.
Μέσα και ο Μπαλντέ
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σάββας Παντελίδης θα έχει στο απουσιολόγιό του μόνο τον Μεντόγεβιτς. Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι κανονικά στη διάθεσή του, ακόμη και ο Μπαλντέ.
Η τιμωρία που είχε επιβληθεί από τη ΦΙΦΑ στον ποδοσφαιριστή έχει διαγραφεί, έτσι, πλέον, μπορεί να βοηθήσει χωρίς πρόβλημα τους γαλαζοκιτρίνους. Ο Ελλαδίτης προπονητής δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι.
Ο Μέγιερι θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια. Οι Τεξέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν και Σάντος θα αποτελέσουν την τετράδα της άμυνας. Οι Νταβόρ και Παπαφώτης θα υπερασπιστούν τη μεσαία γραμμή και οι Τόρες, Μπαλντέ θα κινούνται στα φτερά. Ο Τσέποβιτς θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης και πιο πίσω του θα αγωνιστεί, μάλλον, ο Μιλιντσεάνου.
