Στα δύσκολα με το... καλημέρα

ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ

Δημοσιευτηκε:

Στα δύσκολα με το... καλημέρα

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η χθεσινή για την ΑΕΛ, με τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων να κινείται… αστραπιαία και να κλείνει τις εκκρεμότητες που προέκυψαν μετά τη φυγή του Ντούσαν Κέρκεζ, του βοηθού του, αλλά και του γυμναστή.


Ο νέος προπονητής, λοιπόν, της ΑΕΛ είναι ο Σάββας Παντελίδης, γνωστός από το πέρασμά του σε ομάδες της Ελλάδας και κυρίως σε Ατρόμητο, Άρη Θεσσαλονίκης και Αστέρα Τρίπολης. Ο 56χρονος τεχνικός θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά εκτός της χώρας του και στόχος του είναι να καταφέρει να στεριώσει και να βγάλει την ομάδα της Λεμεσού από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.


Μάλιστα, η θέληση του Παντελίδη είναι τέτοια, που μόλις συμφώνησε με τον Αντρέα Σοφοκλέους, πήρε το πρώτο αεροπλάνο, έφτασε στην Κύπρο, υπέγραψε και χθες το απόγευμα προπόνησε για πρώτη φορά τους νέους του ποδοσφαιριστές. Ο Ελλαδίτης θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων την ερχόμενη Παρασκευή και στον αγώνα με την Πάφο FC για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.


Ο 56χρονος καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις δύο ημερών, να μελετήσει τους ποδοσφαιριστές και να καταστρώσει τα πλάνα του ώστε η ΑΕΛ να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από έξι ανεπιτυχή αποτελέσματα. Εγχείρημα δύσκολο; Ίσως, ωστόσο, ο Παντελίδης παρουσιάζεται έτοιμος για να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με το… καλημέρα.


Την… πλήγωσε το 2019


Ο Παντελίδης, το καλοκαίρι του 2019 ήταν στον πάγκο του Άρη Θεσσαλονίκης και στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League έβγαλε… νοκ άουτ την ΑΕΛ. Για την ιστορία, υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη δεν είχε νικητή (0-0), ενώ στην Κύπρο ο νυν επιθετικός του Απόλλωνα, Ντιγκινί, ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 που έδωσε την πρόκριση στον νέο τεχνικό της ΑΕΛ και στην ομάδα του. Στο μεταξύ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Παπαδόπουλος θα είναι ο βοηθός του Παντελίδη, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΑΕΛ, ενώ χρέη γυμναστή αναλαμβάνει ο Γιάννης Ντουρουντός.

Κατηγορίες