Σοβαρή, από εκεί που έμεινε...

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 17.8.2022
Σοβαρή, από εκεί που έμεινε...
Η προϊστορία είναι σαφώς με το μέρος των Ουκρανών στις «κόντρες» με κυπριακές ομάδες

Με στόχο ακόμα ένα θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα ώστε η υπόθεση πρόκρισης να μεταφερθεί στον επαναληπτικό της «Αρένας», η ΑΕΚ αναχώρησε νωρίς χθες το απόγευμα με ναυλωμένη πτήση για τη Σλοβακία, όπου αύριο Πέμπτη (21:00) θα κοντραριστεί με την ουκρανική Ντνίπρο στην «Kosicka Futbalová Arena» στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο προηγήθηκε πρωινή προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας. Απόψε, στις 20:30 (ώρα Κύπρου), οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα προπονηθούν στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας. Πριν την προπόνηση ο Λουίς Χοσέ Όλτρα θα μιλήσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη μαζί μ' έναν ποδοσφαιριστή.

Μετά την πρόκριση επί της Παρτιζάν Βελιγραδίου το κλίμα στην ομάδα της Λάρνακας είναι εξαιρετικό και όλοι αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια και στους αγώνες με τους Ουκρανούς, οι οποίοι δεν έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους και αυτό ενδεχομένως να αποδειχθεί ατού για την ΑΕΚ. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι η Ντνίπρο δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Oι κιτρινοπράσινοι καλούνται να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν με Μίντιλαντ και Παρτιζάν. Να παρουσιάσουν, δηλαδή, ένα συμπαγές σύνολο με καλή προσήλωση στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού τους. Πρωτίστως απαιτείται σοβαρότητα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρθούν από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Ντνίπρο ως ομάδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Oύτε από το γεγονός ότι δεν έχει δώσει επίσημα παιχνίδια και ότι αγωνίζεται σε ουδέτερη έδρα (στην πόλη Κόζιτσε).

Είναι γεγονός, όμως, πως μετά την πρόκριση επί της Παρτιζάν η ΑΕΚ απαλλάχτηκε από την πίεση και το άγχος για είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο και πλέον της παρουσιάζεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να παίξει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που θα της επιφέρει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Απέναντι στην Ντνίπρο, όμως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Άλλωστε, η προϊστορία μεταξύ κυπριακών και ουκρανικών ομάδων όταν τίθενται αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι σαφώς με το μέρος των Ουκρανών. Σε σύνολο έξι αγώνων ο απολογισμός των ομάδων μας είναι δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Η ΑΕΚ σκόραρε και στους δύο προηγούμενους εκτός έδρας ευρωπαικούς αγώνες που έδωσε φέτος. Το ίδιο καλείται να πράξει και αύριο βράδυ προκειμένου να έχει πιο εύκολη αποστολή στον επαναληπτικό της Λάρνακας.

Εκτός ο Γκαρσία

Ο Άνχελ Γκαρσία δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του κι έμεινε Κύπρο. Αντίθετα, στην αποστολή βρίσκεται ο Κύπρος Χριστόφορου ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει στο Βελιγράδι λόγω ασθένειας. Η Όλτρα δεν αναμένεται να προβεί σε θεαματικές αλλαγές στην ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε τον αγώνα στο Βελιγράδι, ούτε στο σύστημα (4-2-3-1).

Όσον αφορά τον εκλεκτό για το αριστερό άκρο της άμυνας, δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Εφόσον κριθεί απόλυτα έτοιμος ο Χριστοφόρου τότε πιθανόν να παίξει αυτός στο δεξί άκρο και αριστερά θα μετατεθεί ο Ροσάλες. Εάν, όμως, ο τελευταίος παραμείνει στο δεξί άκρο, τότε αριστερά θα αγωνιστεί o Εγγλέζου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Περιμένουν «δώρο» το πρωτάθλημα

Περιμένουν «δώρο» το πρωτάθλημα

Περιμένουν «δώρο» το πρωτάθλημα

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο