Δεν λύγισε στα δύσκολα

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 13.8.2022
Δεν λύγισε στα δύσκολα
Πολλά χαμόγελα και... εκατομμύρια στην ΑΕΚ που πλέον με άλλο αέρα κοντράρεται με την Ντνίπρο

Περήφανη όλη τη Λάρνακα έκανε η ΑΕΚ με τη σπουδαία πρόκριση που πέτυχε εις βάρος της Παρτιζάν. Πλέον, έχει σίγουρη θέση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ (και μίνιμουμ τρία εκατομμύρια στα ταμεία της), ενώ δικαιούται να ονειρεύεται περισσότερα κέρδη με ενδεχόμενη πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον αποκλείσει την Ντνίπρο Ουκρανίας που είναι ο επόμενος αντίπαλός της στα πλέι οφ του Γιουρόπα. Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ο πρώτος εκτός έδρας αγώνας της ΑΕΚ θα γίνει στη Σλοβακία (18/08) και συγκεκριμένα στην πόλη Κόσιτσε, απέναντι σε μία ομάδα που αποτελεί… αίνιγμα. Το άγνωστο καμιά φορά είναι πολύ επικίνδυνο. Η ουκρανική ομάδα έχει να παίξει επίσημο παιχνίδι από τον Μάρτιο και θα δώσει το πρώτο της με την ΑΕΚ. Κάνει φιλικά και μάλιστα πριν από ένα μήνα ηττήθηκε με 4-2 από τον Άρη.

Στο Βελιγράδι, η ΑΕΚ παρουσίασε καλή εικόνα, κυρίως στο β΄ ημίχρονο. Δεν πανικοβλήθηκε από το γρήγορο γκολ της Παρτιζάν, ούτε από το γεγονός ότι δέχθηκε δεύτερο γκολ αμέσως μετά την ισοφάριση. Αντίθετα, η αντίδρασή της ήταν άμεση. Παρουσίασε ένα συμπαγές σύνολο που «κοίταξε στα μάτια» την Παρτιζάν και πανάξια πήρε το ζητούμενο. Η γκολάρα του Φαράζ (στο 2-2) ήταν αυτή που έστειλε στους εφτά ουρανούς τους χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι νιώθουν ξανά υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της ομάδας τους.

Για 3η φορά την τελευταία δεκαετία (δεύτερη επί προεδρίας Άντρου Καραπατάκη) η ΑΕΚ θα είναι παρούσα σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η τελευταία φορά ήταν την σεζόν 2018-19. Ο Πίριτς απειλήθηκε λίγες φορές, αλλά όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν σταθερότατος με σωτήριες επεμβάσεις. Ο Βόσνιος τερματοφύλακας δείχνει να ανεβαίνει. Σταθερό το αμυντικό δίδυμο Τόμοβιτς – Μιλίσεβιτς, ενώ σε ακόμα ένα παιχνίδι το δίδυμο στα χαφ Σανχούρχο - Γκουστάβο Λέδες έκανε τρομερή δουλειά. Μέχρι το 56' ο Φαράζ ήταν «εξαφανισμένος» από το γήπεδο, αλλά το γκολ που σημείωσε ήταν όλα τα λεφτά. Ένα από τα ομορφότερα τέρματα που επιτεύχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε όλη την Ευρώπη!

Καλό κοουτσάρισμα και από τον Χοσέ Λουίς Όλτρα. Βλέποντας ο Ισπανός κόουτς ότι ο Εγγλέζου είχε σοβαρά προβλήματα με τον δαιμόνιο Ντιαπατέ (αισθητή η απουσία του Γκαρσία), μετέθεσε αριστερά τον Ροσάλες κι έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Κάσας που έκανε ντεμπούτο. Ο νεαρός Ισπανός δεξιός μπακ ήταν αρκετά καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε. Βοήθησαν και οι υπόλοιπες αλλαγές που έκανε ο Όλτρα, ο οποίος στα τελευταία στάδια του αγώνα «γέμισε» τα χαφ με την παρουσία του Μάμα και θωράκισε την άμυνά του με την είσοδο του Γκονζάλες.

Αήττητη με πέντε σκόρερ!

Σε τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες, με Μίντιλαντ και Παρτιζάν, η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη (σε 90λεπτα) έχοντας καλές παρουσίες σε όλα τα παιχνίδια. Μετρά μία νίκη και τρεις ισοπαλίες (6-5 η αναλογία τερμάτων). Στα παιχνίδια αυτά είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ, τους Γκιούρτσο, Ολατούντζι, Γκαρσία, Μιλίσεβιτς, Φαράζ, ενώ το πρώτο γκολ στο Βελιγράδι ήταν αυτογκόλ. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι τόσο η Μίντιλαντ, όσο και η Παρτιζάν, μετά τις διπλές αναμετρήσεις τους με την ΑΕΚ απέλυσαν τους προπονητές τους…

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Στην Αστυνομία για ποινική διερεύνηση τo πόρισμα για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου

Ο μεγάλος προβληματισμός του Μπεν Σιμόν

Ο μεγάλος προβληματισμός του Μπεν Σιμόν

Ο μεγάλος προβληματισμός του Μπεν Σιμόν

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ