ΑΕΚάρα στο Βελιγράδι, σε όμιλο για τρίτη φορά!

Δημοσιεύθηκε 11.8.2022
ΑΕΚάρα στο Βελιγράδι, σε όμιλο για τρίτη φορά!

Με εξαιρετική εμφάνιση και ποδοσφαιρικό θράσος, η ΑΕΚ έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της! Οι Λαρνακείς πήραν ισοπαλία 2-2 από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 2-1 στον πρώτο αγώνα στο «ΑΕΚ Αρένα» προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Europa League, εξασφαλίζοντας για τρίτη φορά εισιτήριο για ευρωπαϊκό όμιλο καθώς στη χειρότερη περίπτωση θα παίξουν στο Conference League!

Τρομερό παιχνίδι από την ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα η οποία με εξαίρεση το τελευταίο εικοσάλεπτο στο οποίο οι γηπεδούχοι πίεσαν, ήταν ισάξια της Παρτιζάν και κατά διαστήματα ανώτερή της!

Οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον Γκόμες, ενώ τα άλλα τρία γκολ επετεύχθησαν σε διάστημα πέντε λεπτών στην επανάληψη. Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γκιούρτσο στο 51', τρία λεπτά αργότερα ο Γκόμες με κεφαλιά έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Παρτιζάν και στο 56' ο Φαράζ με τρομερό γκολ έδωσε πίσω το προβάδισμα πρόκρισης στους κιτρινοπράσινους, οι οποίοι το κράτησαν παρότι οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τέλος, έχοντας δοκάρι στο 76' (Μένιγκ) κι άλλη μια καλή ευκαιρία στο 87' (Λούτοβατς).

Η ΑΕΚ, η οποία θα παίξει σε ευρωπαϊκό όμιλο για τρίτη φορά στην ιστορία της μετά το 2011/12 και το 2018/19, θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League απέναντι στην Ντνίπρο-1 και σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, ενώ αν αποκλειστεί θα παίξει στο Conference League.

Η ομάδα της Λάρνακας εξασφάλισε (στο χειρότερο σενάριο) τρία εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μαζί με τα υπόλοιπα έσοδα (εισιτήρια, χορηγίες, market pool, coefficient ranking bonus) θα πλησιάσουν τα τέσσερα, ενώ από εκεί και πέρα θα προσθέτει τα μπόνους από τις νίκες/ισοπαλίες της στον όμιλο.

Ο αγώνας

Μοιρασμένο και με λίγες φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η Παρτιζάν ξεκίνησε πιο επιθετικά όμως σταδιακά η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς. Παρ' όλα αυτά, μετά την πρώτη τους τελική στο 22' με σουτ του Μένιγκ, οι Σέρβοι κατάφεραν στη δεύτερη να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 24' ο Ντιαμπατέ βρήκε με έξοχη πάσα τον Γκόμες που βγήκε τετ-α-τετ με τον Πίριτς και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Η ομάδα μας δεν επηρεάστηκε και στο 28' είχε δύο φάσεις, με σουτ των Φαράζ (κόντραρε) και Λέδες (έξω). Μάλιστα, στο 40' οι Λαρνακείς έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Άλτμαν να στέλνει με δυνατό φαλτσαριστό σουτ την μπάλα μόλις έξω.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη κι είχε τις πρώτες φάσεις με Λόπες (46') και Άλτμαν-Φαράζ (48'), ενώ στο 51' έφτασε στο ζητούμενο, ισοφαρίζοντας με γύρισμα του Γκιούρτσο που κόντραρε σε αμυνόμενο! Οι κιτρινοπράσινοι χάρηκαν μόνο για τρία λεπτά το προβάδισμά τους, καθώς στο 54' ο Γκόμες με κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ του και της ομάδας του, όμως η ΑΕΚ πήρε ξανά σκορ πρόκρισης στο 56', με γκολάρα του Φαράζ, ο οποίος πέρασε δυο-τρεις αντιπάλους και με φανταστικό φαλτσαριστό σουτ ισοφάρισε σε 2-2! Tα σουτ των Γκόμες (65') και Λέδες (73') δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ στο 76' η Παρτιζάν έχασε μεγάλη ευκαιρία, με δοκάρι του Μένιγκ. Στο 87' ο Λούτοβατς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίριτς και το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μια σπουδαία πρόκριση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα, η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Europa και σε ευρωπαϊκό όμιλο για τρίτη φορά!

94' Κεφαλιά του Λούτοβατς, πέφτει και μπλοκάρει ο Πίριτς!

90' Κίτρινη κάρτα στον Μάμα.

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

89' Αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Γκονζάλεθ στη θέση του Φαράζ.

87' Ευκαιρία για την Παρτιζάν με τον Λούτοβατς, σώζει ο Πίριτς!

-Πιέζουν πολύ οι Σέρβοι, πρέπει να αντέξει η ΑΕΚ.

84' Αλλαγή για την Παρτιζάν, Μπαζντάρ αντί Γκόμες.

81' Κίτρινη κάρτα στον Κάσας.

80' Αλλαγή για την Παρτιζάν, Λούτοβατς αντί Μένιγκ.

79' Αλλαγές για την ΑΕΚ, ο Ολατούντζι αντικαθιστά τον Λόπες και ο Μάμας τον Άλτμαν.

76' Μεγάλη ευκαιρία για την Παρτιζάν με δοκάρι σε σουτ του Μένιγκ.

73' Σουτ του Λέδες, μαζεύει ο Πόποβιτς.

66' Αλλαγές για την ΑΕΚ, ο Κάσας στη θέση του Εγγλέζου και ο Γκάμα στη θέση του Γκιούρτσο.

65' Σουτ του Γκόμες, μαζεύει σταθερά ο Πίριτς.

64' Αλλαγή για την Παρτιζάν, Γιόβιτς αντί Νάτχο.

62' Κίτρινη κάρτα στον Ουρόσεβιτς.

60' Κίτρινη κάρτα στον Μάρκοβιτς.

-Τρομερά πράγματα στο Βελιγράδι, ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ η άμεση απάντησή της.

56' ΓΚΟΛ, 2-2 ισοφαρίζει ξανά η ΑΕΚ με γκολάρα του Φαράζ! Πέρασε με αλλεπάλληλες ντρίμπλες δυο-τρεις αμυντικούς και με απίθανο φαλτσαριστό σουτ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα!

55' Σουτ του Νάτσο, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πίριτς. Μεγάλη ευκαιρία για τους Σέρβους να φτάσουν σε τρίτο γκολ.

-Κρίμα για την ΑΕΚ, η οποία χάνει και το μομέντουμ...

54' ΓΚΟΛ, 2-1 ξανά μπροστά στο σκορ η Παρτιζάν με κεφαλιά του Γκόμες.

-Η ΑΕΚ παίρνει προβάδισμα πρόκρισης καθώς με αυτό το σκορ περνά στην επόμενη φάση και κλείνει εισιτήριο για ευρωπαϊκό όμιλο.

51' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η ΑΕΚ! Μετά από ενέργεια και γύρισμα του Γκιούρτσο από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Πόποβιτς!

48' Σουτ του Άλτμαν, στα σώματα, νέο σουτ του Φαράζ, κόντραρε κι αυτό και βγήκε κόρνερ!

46' Δύσκολη κεφαλιά του Λόπες, πέρασε παράλληλα από την εστία.

Δεύτερο ημίχρονο

-Στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ, δεν ήταν κατώτερη από τους γηπεδούχους, όμως το γκολ που δέχθηκε τη φέρνει σε δύσκολη θέση καθώς της «σβήνει» το προβάδισμα που είχε από το πρώτο ματς.

Τέλος ημιχρόνου

40' Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Άλτμαν ο οποίος έπιασε ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, λίγο πάνω από τα δοκάρια!

38' Σουτ του Νάτχο, κόντραρε.

-Οι τελικές προσπάθειες στο ημίωρο είναι 3-2 υπέρ της Παρτιζάν.

28' Σουτ του Λέδες, άστοχο.

28' Σουτ του Φαράζ, κόντραρε και πήρε ύψος η μπάλα, κόρνερ.

-Ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα οι Σέρβοι σκοράροντας στην πρώτη τους καλή ευκαιρία.

24' ΓΚΟΛ, 1-0 η Παρτιζάν με τον Γκόμες. Η έξοχη πάσα του Ντιαμπατέ τρύπησε το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και ο Βραζιλιάνος ευστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Πίριτς.

22' Σουτ του Μένιγκ, δεν ανησυχεί τον Πίριτς.

16' Σκληρό φάουλ του Μάρκοβιτς στον Γκιούρτσο που σήκωνε το λιγότερο κίτρινη, δεν έδωσε κάρτα ο διαιτητής.

10' Βρέθηκε στο έδαφος με πρόβλημα ο Πίριτς, σηκώθηκε και συνεχίζει κανονικά.

-Πιο επιθετική η Παρτιζάν στο πρώτο δεκάλεπτο όμως η ΑΕΚ την κρατάει σχετικά μακριά από την περιοχή της.

5' Στο έδαφος ο Άλτμαν μετά από μαρκάρισμα του Ντιαμπατέ, ζητούν πέναλτι οι της ΑΕΚ, παίζετε λέει ο Ισπανός ρεφ.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση. Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ!

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Πόποβιτς, Φιλίποβιτς, Βούγιατσιτς, Μάρκοβιτς, Ουρόσεβιτς, Φέισα, Νάτχο (64' Γιόβιτς), Αντράντε, Ντιαμπατέ, Μένιγκ (80' Λούτοβατς), Γκόμες (84' Μπαζντάρ).

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Εγγλέζου (66' Κάσας), Σανχούρχο, Λέδες, Άλτμαν (79' Μάμας), Γκιούρτσο (66' Γκάμα), Φαράζ (89' Γκονζάλεθ), Λόπες (79' Ολατούντζι)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60' Μάρκοβιτς, 62' Ουρόσεβιτς / 81' Κάσας. 90' Μάμας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ (Ισπανία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Περιμένουν «δώρο» το πρωτάθλημα

Περιμένουν «δώρο» το πρωτάθλημα

Περιμένουν «δώρο» το πρωτάθλημα

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Στο RIK HD το Πετρολίνα ΑΕΚ - Ανόρθωση

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο

Ορισμοί διαιτητών: Ξένοι σε ΑΡΕΝΑ και ΓΣΠ, Κύπριοι στη Πάφο