ΑΕΚ: Με τακτική... αιφνιδιασμού για τους ομίλους!

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 11.8.2022
ΑΕΚ: Με τακτική... αιφνιδιασμού για τους ομίλους!

Να μην κλειστεί στο καβούκι της, αλλά να παίξει με «θράσος» και να επιδιώξει να σκοράρει πρώτη, είναι ο στόχος της ΑΕΚ ενόψει της αποψινής (22:00) κρίσιμης ρεβάνς με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στο καυτό «Partizan Stadium», στο πλαίσιο της γ΄ προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ. Μία πρόκριση που αν έρθει, βάζει την ΑΕΚ στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για αυτούς του Γιουρόπα.

Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα δεν προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, ούτε να διαφοροποιήσει τον σχηματισμό που είχε στους τρεις προηγούμενους ευρωπαικούς της αγώνες.

Το αποψινό παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι ήταν ο αγώνας στην «Αρένα» και κρύβει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η ΑΕΚ χρειάζεται, πρωτίστως, να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της με ένα γκολ, κάτι που θα κάνει πιο εύκολη την υπόθεση πρόκριση. Οι Λαρνακείς διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα μετά τη νίκη 2-1 την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, η πρόκριση παραμένει ανοικτή.

To πλάνο του Όλτρα

Οι κιτρινοπράσινοι προπονήθηκαν χθες βράδυ στο Partizan Stadium, έχοντας δύο σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, αφού είναι απόντες οι Άνχελ Γκαρσία και Κύπρος Χριστοφόρου. Ιδιαίτερα η απουσία του Ισπανού αριστερού ακραίου οπισθοφύλακα διαφοροποιεί τα πλάνα του Όλτρα όσον αφορά την αμυντική διάταξη της ομάδας.

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον Νικόλα Εγγλέζου να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ροσάλες να διατηρείται στο δεξί.

Ερωτηματικά υπάρχουν και στη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι Τρισκόφσκι, Γκιούρτσο και Ολατούντζι δεν «τράβηξαν» στον πρώτο αγώνα της Λάρνακας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και οι τρεις θα μείνουν στον πάγκο. Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει την αξία κι εμπειρία του Τρισκόφσκι, ο οποίος είναι ικανός να κάνει τη διαφορά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, κάτι που το έπραξε στο παρελθόν (βλέπε τα εκτός έδρας ματς με Σπαρτάκ Μόσχας και Λέφσκι Σόφιας), ενώ ούτε η αξία του Γκιούρτσο διαγράφεται. Επίσης, ο Ολατούντζι είναι ένας παίκτης που έχει «κερδίσει» τον Όλτρα με τη μαχητικότητά του, ο οποίος μπορεί να βάλει πιέσεις ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των Σέρβων.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι τρεις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές διεκδικούν θέση βασικού μαζί με τους Άλτμαν, Γκάμα και Λόπες, οι οποίοι αγωνίστηκαν ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου αγώνα, βελτιώνοντας αισθητά την απόδοση της ομάδας τους.

Δίδυμα που δεν «σπάνε» είναι στο κέντρο της άμυνας με τους Τόμοβιτς και Μιλίσεβιτς και στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Σανχούρχο και Γκουστάβο. Ο Φαράζ είναι σε καλή κατάσταση και μάλλον θα ξεκινήσει βασικός, όπως και ο τερματοφύλακας Πίριτς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Δεν θέλει ευτράπελα στην τελευταία... παράσταση

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Έχεις δύο ομάδες; Τίγκα στο άγχος!

Μπάλα στο τελευταίο του στην ΑΡΕΝΑ

Μπάλα στο τελευταίο του στην ΑΡΕΝΑ

Μπάλα στο τελευταίο του στην ΑΡΕΝΑ