Βελτίωση και... καμίνι

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 21.7.2022
Βελτίωση και... καμίνι
Αυτά τα δύο πρέπει να γίνουν στη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ για να έρθει η πρόκριση

Ο κόσμος να γεμίσει την «Αρένα» και η ΑΕΚ να παρουσιαστεί σε βελτιωμένη έκδοση. Αυτές είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις προκειμένου η ομάδα της Λάρνακας να καταφέρει να αποκλείσει τη Μίντιλαντ στον επαναληπτικό της 26ης Ιουλίου και να περάσει στον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, μετά το ισόπαλο 1-1 στη «MCH Arena», που αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της πρόκρισης.

Το ματς της ερχόμενης Τρίτης αποτελεί συναπάντημα με την ιστορία για την ΑΕΚ. Η ισοπαλία στη Δανία είναι θετικό αποτέλεσμα, χωρίς η ομάδα να πραγματοποιήσει και τόσο καλή εμφάνιση. Για κακή τύχη της ΑΕΚ, οι όποιες μεγάλες φάσεις ή καλές προϋποθέσεις δημιούργησε στο παιχνίδι, είχαν πρωταγωνιστές τους Ολατούντζι και Φαράζ, δηλαδή τους δύο… αδύνατους κρίκους της ομάδας.

Στο πρώτο μέρος οι κιτρινοπράσινοι είχαν σοβαρά προβλήματα απέναντι στο ασφυκτικό πρέσινγκ των Δανών (βρίσκονται σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας) και για να λέμε την αλήθεια ήταν τυχεροί που πήγαν στην ανάπαυλα με μηδέν παθητικό. Σ΄ αυτό το διάστημα η Μίντιλαντ βρήκε πολλούς διαδρόμους, κυρίως από τον άξονα, αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ τα πολλά σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι ήταν όλα άστοχα. Δύο φορές τα δοκάρια ήταν σύμμαχος των Λαρνακέων, ενώ ο Πίριτς όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών».

Στην επανάληψη η ΑΕΚ βελτιώθηκε και παρουσιάστηκε πιο οργανωμένη και απαιτητική. Εξ ού και δεν κινδύνεψε σοβαρά από τη Μίντιλαντ. Σε αυτό συνέτεινε και το ανέβασμα του Σανχούρχο, ο οποίος βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή. «Βοήθησε», βέβαια, και η αποχώρηση του τραυματία Εβάντερ από πλευράς γηπεδούχων. Ωστόσο, σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια, ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση ενός αγώνα.

Ενώ, λοιπόν, η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά της ούτε ένα τρίλεπτο. Πλήρωσε ακριβά μία λάθος έξοδο του Πίριτς, δεχόμενη την ισοφάριση, ένα γκολ που θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί. Γενικά, η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ είχε σοβαρά προβλήματα… από αέρος, με τους Δανούς να παρουσιάζονται πιο δυνατοί κι επικίνδυνοι στο ψηλό παιχνίδι, κυρίως από τις εκτελέσεις κόρνερ.

Δεν του βγήκε...

Όσον αφορά τον Όλτρα, η επιλογή-έκπληξη να ξεκινήσει βασικό φορ τον Ολατούντζι δεν του βγήκε, αφού ο Νιγηριανός, παρά τη μαχητικότητά του, δεν είχε την ουσία στις φάσεις που έπρεπε. Παράλληλα, ο Ισπανός κόουτς θα μπορούσε να «φρεσκάρει» πιο νωρίς την ομάδα του, όπως για παράδειγμα με την παρουσία του ξεκούραστου Μάμα στη μεσαία γραμμή. Στην ΑΕΚ εύχονται ο Γκάμα να είναι έτοιμος ενόψει επαναληπτικού, καθότι η εμπειρία του σε τέτοιου είδους παιχνίδια θεωρείται απαραίτητη. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν έπαιξε καθόλου καθώς ένιωσε μία μικροενόχληση την τελευταία στιγμή και θεωρήθηκε καλύτερο να αποφευχθεί το ρίσκο με τη συμμετοχή του.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ