Πετάει για την ένατη... και ιστορική

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 16.7.2022
Πετάει για την ένατη... και ιστορική

Χωρίς τους «κομμένους» Mατ Ντάρμπισαϊαρ, Εσπινόσα και Τάντι αναχωρεί απόψε (16/07) η αποστολή της ΑΕΚ για τη Δανία, όπου την ερχόμενη Τρίτη (19/7 - 20:45) θα δώσει τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της χρονιάς με αντίπαλο τη Μίντιλαντ, στο πλαίσιο της β΄ προκριματικής φάσης του Champions League.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λίστα των ποδοσφαιριστών που υπολογίζονται για τους αγώνες με τη Μίντιλαντ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι 23 παίκτες: Πίριτς, Τούμπας, Γκονζάλεθ, Τόμοβιτς, Κάσας, Γκαρσία, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Χριστοφόρου, Σανχούρχο, Γκουστάβο, Ναούμ, Μάμας, Γκάμα, Ρόμο, Τρισκόφσκι, Φαράζ, Λόπες, Εγγλέζου, Σιαθάς, Γκιούρσκο, Άλτμαν και Ολατούντζι.

Ο τελευταίος προοριζόταν για να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, ωστόσο οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα φιλικά προετοιμασίας φαίνεται να βάζουν σε σκέψεις τον Χοσέ Λουίς Όλτρα.

Παράλληλα, την ευρωπαϊκή της λίστα ενόψει των διπλών αναμετρήσεών της με την ΑΕΚ ανακοίνωσε και η Μίντιλαντ. Σ’ αυτήν περιλαμβάνονται και τα ονόματα των Σίστο κι Εβάντερ. Ο πρώτος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από τη Δανία, είναι υπ΄ ατμόν λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά πρόκειται για μία πολύ σημαντική μονάδα.

9η ευρωπαϊκή παρουσία

Η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία της ΑΕΚ θα είναι η 9η στην ιστορία του ενοποιημένου σωματείου της Λάρνακας, το οποίο για πρώτη φορά αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια την περίοδο 1996-97. Άλλες εφτά συμμετοχές στην Ευρώπη είχε ο Πεζοπορικός πριν από την ενοποίηση και τρεις συμμετοχές η ΕΠΑ. Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ έδωσε 54 ευρωπαικούς αγώνες στην 28χρονη ιστορία της (είναι 5η στην σχετική κατάταξη των κυπριακών ομάδων), 14 αγώνες έδωσε ο ΠΟΛ και έξι η ΕΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 18 Ιουλίου, δηλαδή παραμονές του πρώτου ιστορικού αγώνα της ΑΕΚ για το Champions League, η ενοποιημένη ομάδα της Λάρνακας θα συμπληρώσει 28 χρόνια ζωής. Όλοι στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο ευελπιστούν ότι τα 28α γενέθλια της ΑΕΚ θα συνοδευτούν μe ένα θετικό αποτέλεσμα στη Δανία, ώστε η πρόκριση να παιχθεί στη ρεβάνς του «ΑΕΚ Αρένα» στις 26 του μήνα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Πένθος στην ΑΕΚ

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Χρειάζεται το… αυτονόητο πριν τον τελικό

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ