Ο κρίσιμος μήνας για τους κιτρινοπράσινους!

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δημοσιευτηκε:

Ο κρίσιμος μήνας για τους κιτρινοπράσινους!

Τον προσεχή μήνα θα δείξει η ΑΕΚ κατά πόσο, όντως, είναι ικανή να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή ή θα αρκεστεί στη διεκδίκηση μίας θέσης για τις ευρωπαικές διοργανώσεις. Η πρώτη ήττα της σεζόν από τον Άρη σίγουρα δεν βγάζει εκτός τροχιάς τίτλου την ΑΕΚ, ωστόσο, αποτελεί καμπανάκι ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης συνέχειας, με τους Λαρνακείς να καλούνται να ανασυνταχθούν και, παράλληλα, να βελτιώσουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι τους.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί «βουνό», αφού εκτός από το γεγονός ότι περιλαμβάνει τρία ντέρμπι, επιπλέον έχει να δώσει τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια! Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των επόμενων πέντε αγώνων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων θα καταδείξουν, σ’ έναν μεγάλο βαθμό, τις φετινές (πραγματικές) δυνατότητες της ομάδας του Καταλά και μέχρι πού μπορεί να φθάσει όσον αφορά τους στόχους της.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί την μεθεπόμενη Δευτέρα (22/11) με τον ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα» και ακολούθως θα δώσει τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια, με την ΑΕΛ στο Τσίρειο, με τη Δόξα στο Μακάρειο και με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, μέχρι τον αγώνα της 14ης αγωνιστικής όταν θα φιλοξενήσει την Πάφο. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πόσο δύσκολο θα είναι το έργο των κιτρινοπράσινων τις προσεχείς αγωνιστικές προκειμένου να κερδίσουν τους βαθμούς που απαιτούνται και να παραμείνουν σε τροχιά πρωταθλητισμού, ώστε να μην πάει στράφι το πολύ καλό ξεκίνημα που έκαναν στο φετινό πρωτάθλημα.

Θα προλάβει ή όχι;

Όσον αφορά την κατάσταση του Άνχελ Γκαρσία (αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο), επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση κατά πόσο θα προλάβει ή όχι το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Αυτή την εβδομάδα ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει το πρόγραμμα φυσιοθεραπείας του και από την επόμενη θα διαφανεί εάν θα είναι σε θέση να μπει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων. Ο Ισπανός αριστερός μπακ τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Εθνικό κι έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Εάν δεν προλάβει ν’ αποθεραπευτεί πλήρως, τις δύο θέσεις στα άκρα της άμυνας ερίζουν με περίπου ίδιες πιθανότητες οι Ροζάλες, Τάντι και Εγγλέζου.

Κατηγορίες