Το παζλ συμπληρώνεται
ΜΥΡΙΑ ΣΑΒΒΑ
Δημοσιευτηκε:

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες το ρόστερ της ΑΕΚ θα πάρει την τελική του μορφή καθώς θα ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος. Οι κιτρινοπράσινοι «έχτισαν» από την αρχή την ομάδα, πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής 14 προσθήκες ποδοσφαιριστών.
Οι Άνχελ Γκαρσία, Βίκτορ Ολτούνζι, Χοσέ Ρομό, Τιάγκο Σάντος, Νικόλας Εγγλέζου, Ρούμπεν Μαρτίνεθ, Αντρέας Παρασκευά, Λουίς Γκουστάβο Λέδες, Κύπρος Χριστοφόρου, Θεοδόσης Σιαθάς, Ματ Ντάρπισαϊαρ, Χρβόγε Μιλίσεβιτς, Ραφαήλ Μάμας και Ιμάντ Φάραχ είναι οι «εκλεκτοί» του Τσάβι Ρόκα.
Λόγω της ολικής μεταμόρφωσης, το θέμα ομοιογένειας είναι αυτό που απασχολεί πρωτίστως τον Νταβίντ Καταλά ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων. Είναι λογικό ότι για να «δέσουν» όλοι οι νέοι παίκτες μεταξύ τους χρειάζεται χρόνος αλλά και αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους.
Ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να δείξει την απαραίτητη υπομονή και να μην κρίνει αυστηρά την ομάδα από τις πρώτες αγωνιστικές. Όσον αφορά την ολοκλήρωση του έμψυχου δυναμικού θεωρητικά είναι πλήρες, αλλά το γεγονός ότι το τελευταίο απόκτημα (Φάραχ) είναι στον κατάλογό Β', δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμη μια μεταγραφή για τον κατάλογο Α'.
Αποδεσμεύσεις...
Εκτός από πολλές προσθήκες έγιναν και αρκετές αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών στους Λαρνακείς. Οι Μάριος Αντωνιάδης, Ντανιέλ Μοϊσόφ, Φλοριάν Τολμές, Ζοέλ Μολ, Αντρέας Χριστοδούλου, Χοσέ Ναράνγχο, Τόνιο Ραμίρεζ, Κέβιν Λαφράνς, Ματία Σπόλιαριτς, Θώμας Ιωάννου, Χρίστος Τρίφωνος, Φρέντρικ Χάουγκεν, Χέντρη Μπέιτς Αντρέου, Ιάκωβος Σαββίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Έκτορας Στεφάνου και Έκτορ Τόρες δεν θα βρίσκονται στους κιτρινοπράσινους.
Κάποιοι αποτελούν παρελθόν από την ΑΕΚ και κάποιοι άλλοι έχουν δοθεί ως δανεικοί σε άλλες ομάδες για να αποκτήσουν εμπειρίες. Παράλληλα, σύντομα αναμένονται και άλλες αποδεσμεύσεις παικτών καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Ισπανού προπονητή. Αναφερόμαστε στους Τομ Χέιτλι, Γενς Τέουνκενς, Νιλς Σούτερντεν και Νάντο Γκαρσία.
