Σε πρώτο πλάνο οι στόπερ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δημοσιευτηκε:

Σε πρώτο πλάνο οι στόπερ

Ζητείται ενίσχυση στο κέντρο άμυνας της ΑΕΚ, η οποία απέμεινε μόνο με τον Μικέλ Γκονζάλεθ και τον Χουάν Τρουγιόλς ως κεντρικούς οπισθοφύλακες. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται δύο στόπερ, καθότι ο Γκονζάλεθ συμπληρώνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα 36 του χρόνια, ενώ για τον 32χρονο Τρουγιόλς τα ερωτηματικά εξακολουθούν να είναι αρκετά μετά το «παραστράτημά» του τον περασμένο Φεβρουάριο στην πρεμιέρα των πλέι οφ με την ΑΕΛ, όταν και αποβλήθηκε.

Η άμυνα της ΑΕΚ είχε πολλά «θέματα» κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αφού η ομάδα δεχόταν με ευκολία φάσεις και γκολ. Εξ ου και ο Τσάβι Ρόκα αποφάσισε να «κτίσει» από την αρχή σχεδόν όλη την αμυντική γραμμή. Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε ακόμα να βρει άξιους αντικαταστάτες των Καταλά και Μουρίγιο (δεν είναι κι εύκολο να έλθουν στην Κύπρο παίκτες τέτοιας αξίας). Θυμίζουμε ότι από την περσινή οπισθοφυλακή, εκτός από τους τερματοφύλακες Τόνιο και Μολ, αποτελούν παρελθόν και οι Μοϊσόφ, Αντωνιάδης, Θ. Ιωάννου, Τόρες και Λαφράνς. Οι δύο τελευταίοι είχαν μηδαμινή προσφορά.

Ο τεχνικός διευθυντής των Λαρνακέων ψάχνει στην αγορά για δύο ικανούς κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίοι να μπορούν να «δέσουν» μεταξύ τους, φτιάχνοντας ένα αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο που να εμπνέει ασφάλεια κι εμπιστοσύνη. Στοιχεία που έλειψαν από την περσινή αμυντική γραμμή των κιτρινοπράσινων. Η άμυνα της «νέας» ΑΕΚ αναμένεται να είναι αλλαγμένη τη νέα σεζόν κατά 80%, αφού μόνο στο δεξί άκρο φαίνεται πως θα διατηρηθούν οι παίκτες που αγωνίζονταν και στην περσινή περίοδο, δηλαδή οι Φερνάντες και Τάντι.

Το δίδυμο των τερματοφυλάκων θα είναι οι Μαρτίνεθ (βασικός) - Τούμπας, στο αριστερό άκρο θα παίζουν οι Α. Γκαρσία και Εγγλέζου, ενώ στο κέντρο της άμυνας αναμένεται ουσιαστική ενίσχυση, αφού στο ρόστερ αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο οι Γκονζάλεθ και Τρουγιόλς. Βέβαια, ο Τρουγιόλς είναι παίκτης πολυθεσίτης, ο οποίος έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται και στα άκρα της άμυνας και στη μεσαία γραμμή ως ανασταλτικός μέσος. Αυτός, άλλωστε, είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους δεν αποτέλεσε παρελθόν μετά το πειθαρχικό του παράπτωμα και αποφασίστηκε, όπως όλα δείχνουν, να του δοθεί «άφεση αμαρτιών»… Τη θέση στα στόπερ μπορεί να καλύψει, εάν παραστεί ανάγκη, και ο Σπιρόφσκι.

Κατηγορίες