Έχει πολλά να κάνει ο Ρόκα
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Δημοσιευτηκε:

Σε «βαθιά νερά» εισέρχεται πλέον ο προγραμματισμός στην ΑΕΚ, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει σε πρωταγωνιστική τροχιά. Μπορεί η ΑΕΚ να ολοκλήρωσε τις φετινές της υποχρεώσεις με εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Ανόρθωσης σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, όπου ο αντίπαλος είχε το μυαλό του στον τελικό κυπέλλου, ωστόσο το γενικό πρόσημο για τους κιτρινοπράσινους είναι σαφέστατα αρνητικό.
Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν οι χειρότερες επί προεδρίας Άντρου Καραπατάκη στην ΑΕΚ, αφού η ομάδα έμεινε ισάριθμες χρονιές εκτός Ευρώπης έπειτα από πέντε σερί περιόδους που δήλωνε ανελλιπώς παρούσα στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έχοντας μάλιστα και συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2018).
Τα λάθη στις επιλογές προπονητή και παικτών «απαγορεύονται» αυτό το καλοκαίρι και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους ο διοικητικός ηγέτης των Λαρνακέων και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Τσάβι Ρόκα. Με τα δύο γκολ που σημείωσε σε βάρος της Ανόρθωσης, ο Ιβάν Τρισκόφσκι έφθασε τα έξι στα πλέι οφ, από τα οκτώ συνολικά τέρματα που κατάφερε να πετύχει η ΑΕΚ σε αυτές τις 10 αγωνιστικές της β' φάσης του πρωταθλήματος (τρεις νίκες, εφτά ήττες). Αριθμοί που καταδεικνύουν τη μεγάλη εξάρτηση που έχει η ομάδα στο σκοράρισμα από τον 34χρονο (18/3/87) πλέον επιθετικό.
Η ΑΕΚ δεν μπορεί εσαεί να εξαρτάται από τον Τρισκόφσκι στο θέμα του γκολ, εξ ου και ο Τσάβι Ρόκα ήδη ξεκίνησε το ψάξιμο για μεσοεπιθετικούς που να έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα. Παράλληλα, ο αγώνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν ο μοναδικός σε αυτά τα 10 ματς των πλέι οφ που η ΑΕΚ διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Δεν θα πρέπει, όμως, να ξεχνάμε πως ο αντίπαλος είχε το μυαλό του αλλού. Και στην άμυνα η ΑΕΚ έχει σοβαρά θέματα που καλείται να επιλύσει.
Μέχρι την Κυριακή
Εκτός από τη νίκη γοήτρου, το θετικό για την ΑΕΚ στο προχθεσινό ματς ήταν η χρησιμοποίηση αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. Παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις της ομάδας έχουν ολοκληρωθεί, οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Μοναδική μέρα που θα δοθεί ρεπό είναι σήμερα Τρίτη.