ΑΕΚ: Η αποτυχία του Μουρίγιο στα «ψώνια» του καλοκαιριού

Ο κακός προγραμματισμός του περασμένου καλοκαιριού θεωρείται η κυριότερη αιτία για το φετινό κατάντημα της ΑΕΚ.

Μετά την ολοκλήρωση και της 14ης αγωνιστικής, το ασφαλές συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής Άντερ Μουρίγιο απέτυχε στα ψώνια που έκανε, αφού οι πoδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν δεν μπόρεσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

Εκτός από το γεγονός ότι ορισμένοι παίκτες, παλιές καραβάνες στην ΑΕΚ, οι οποίοι λόγω τραυματισμών δεν μπόρεσαν να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό μέχρι σήμερα (βλέπε τις περιπτώσεις Ακοράν και Τολμές), οι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές που ήλθαν το περασμένο καλοκαίρι στo «Αρένα» δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διατηρήσουν την ομάδα στο υψηλό επίπεδο στο οποίο βρισκόταν.

Αναλυτικά η προσφορά των επτά (στο σύνολο) νεοφερμένων ποδοσφαιριστών έχει ως ακολούθως:

Ραούλ Ρουίθ: Ο Ισπανός δεξιός μπακ-χαφ ήλθε ως αντι-Ιγκόρ Σίλβα, ωστόσο εκτός από τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια στη συνέχεια δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Σχεδόν μηδαμινή η προσφορά του στο πρωτάθλημα, με 11 συμμετοχές (εφτά βασικός, τέσσερις ως αλλαγή).

Κάρλες Πλάνας: Η μεγάλη απογοήτευση μέχρι στιγμής. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ήλθε ως αντι-Καταλά, αλλά στην πορεία φάνηκε πως… καμία σχέση δεν έχει με τον πρώην αρχηγό των κιτρινοπράσινων. Αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια βασικός, είτε σε θέση αριστερού στόπερ είτε σε θέση αριστερού ακραίου οπισθοφύλακα, έχοντας ένα γκολ στο ενεργητικό του (σε βάρος του Εθνικού Άχνας). Άλλη μία αποτυχημένη μεταγραφή.

Ιβάν Φιόλιτς: Σε ορισμένα παιχνίδια έδειξε κάποια καλά στοιχεία ο Κροάτης μεσοεπιθετικός. Είχε 10 συμμετοχές, εφτά ως βασικός, δύο ως αλλαγή, πέτυχε τρία γκολ, όμως περιμένουν πολύ περισσότερα απ’ αυτόν οι φίλοι της ΑΕΚ.

Ματία Σπόλιαριτς: Έγινε αρκετός ντόρος το περασμένο καλοκαίρι για τη μεταγραφή αυτή και σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ. Ο Σπόλιαριτς, ωστόσο, ακόμα να βρει τα πατήματά του. Είχε οκτώ συμμετοχές, εφτά ως βασικός, χωρίς να πετύχει γκολ. Και απ’ αυτόν ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει πολύ περισσότερα τον νέο χρόνο.

Τάντι, Κίβενι, Γκαρσία: Οι νεαροί, παρόλο που συγκαταλέγονται στον κατάλογο Β’, ήλθαν ως ενδεκαδάτες επιλογές. Παρά τη φιλοτιμία τους, ουδείς από τους τρεις έδειξε κάτι το ξεχωριστό μέχρι σήμερα.