Αδύνατη η κάθοδος ξένων διαιτητών και υπάρχουν λόγοι…

Mετά τα παράπονα του Απόλλωνα και τις δηλώσεις του Νίκου Κίρζη περί αιτήματος και άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών, επανήλθε το εν λόγω θέμα, όμως τα δεδομένα δεν φαίνεται να αλλάζουν σε καμία περίπτωση.

Οι λόγοι είναι γνωστοί και όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας πριν από περίπου ένα μήνα (διαβάστε ΕΔΩ).

Η ΚΟΠ δεν έχει πρόθεση, μετά την επένδυση που έκανε και για το VAR, να πληρώσει και για ξένους διαιτητές. «Αν θέλετε ξένους διαιτητές πρέπει να τους πληρώσετε» είχε πει ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας στη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου.

Από τη στιγμή που από άλλες ομάδες δεν φαίνεται να υπάρχει ο ίδιος προσανατολισμός με τον Απόλλωνα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ούτε αυτή τη φορά το θέμα ξένων διαιτητών.

Όπως μαθαίνουμε για το VAR δαπανήθηκαν 1.3 εκατ. και με το κονδύλι για ξένους διαιτητές να είναι ιδιαίτερα ψηλό, στην Ομοσπονδία δεν θέλουν να μπουν σε αυτά τα έξοδα. Θυμίζουμε ότι για κάθοδο τριών ρέφερι (δηλαδή του διαιτητή και των βοηθών), συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων τους, απαιτείται συνολικά ένα κονδύλι της τάξεως των 10.000 με 12.000 ευρώ.

Πέραν του οικονομικού, αποτρεπτικός παράγοντας είναι και το θέμα της πανδημίας, αφού θα χρειαστεί αυτοί που θα έρθουν να περάσουν για κάποιες ημέρες σε καραντίνα.