Περήφανος ο ΠΑΣΠ για την αδράνεια ενός λεπτού στα ματς του Πρωταθλήματος CYTA

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣΠ ενημερώνει για την απόφαση των ποδοσφαιριστών του Πρωταθλήματος CYTA να στηρίξουν τους συναδέλφους τους των μικρότερων κατηγοριών που απέχουν από τη δράση, προχωρώντας σε συμβολική ενέργεια με μονόλεπτη αδράνεια κατά την έναρξη των αγώνων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο σύνδεσμος:

Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών βρίσκονται εκτός δράσης, λόγω της υπερβολικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας να αποκλείσει τον αθλητισμό στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα στα γήπεδα είναι μηδαμινά.

Για το σκοπό αυτό, οι ποδοσφαιριστές της α’ κατηγορίας, οι οποίοι προς το παρόν έχουν ακόμη το δικαίωμα να αγωνίζονται, αποφάσισαν να στηρίξουν ηθικά τους συνάδελφους τους των μικρότερων κατηγοριών και θα προχωρήσουν σε συμβολική ενέργεια κατά την έναρξη των αγώνων της σημερινής και αυριανής 11ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, με τη σέντρα των αγώνων του Σαββατοκύριακου, οι παίκτες της α’ κατηγορίας θα προβούν σε μονόλεπτη διαμαρτυρία αδράνειας. Αυτό θα αποτελεί ένδειξη στήριξης προς τους ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών, τους οποίους κινδυνεύει η υγεία τους λόγω της αποχής. Και προς τα σωματεία όλων των κατηγοριών, τα οποία πλήττονται οικονομικά από την απαγόρευση προσέλευσης των φιλάθλων και το λουκέτο στο άθλημα.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), ακούγοντας την κραυγή απόγνωσης των παικτών των μικρότερων κατηγοριών, μετέφερε την εισήγηση αυτή στους παίκτες της α’ κατηγορίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά. Μέσα από την ενέργεια αυτή, σκοπός είναι να σταλεί το μήνυμα ότι οι παίκτες στις μικρότερες κατηγορίες δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης διαλογής, ενώ στέλνεται και το μήνυμα ότι τα μέτρα αυτά πλήττουν σοβαρά και τα σωματεία, που χωρίς έσοδα, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν όλοι οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους, φέρνει περηφάνεια στον ΠΑ.Σ.Π., αφού μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μόνο ενωμένοι μπορούν οι παίκτες να διεκδικούν με επιτυχία αυτά που δικαιούνται.