Σχεδόν τα… μισά γκολ

Το στοίχημα που καλείται να… κερδίσει η Ανόρθωση και ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι η αντικατάσταση των 20 γκολ από τα 45 που πέτυχε πέρσι μία τριάδα ποδοσφαιριστών η οποία αποχώρησε.

Ο λόγος κυρίως για τους Ρούμπεν Ράγιος (14 γκολ) και Μίχαλ Ντούρις (5 γκολ), ενώ από την ομάδα έφυγε και ο Θεόδωρος Βασιλακάκης που πέτυχε ένα γκολ (στη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ).

Αντίο από το ρόστερ είπαν επίσης οι Γιώργος Μανθάτης, Νικόλας Εγγλέζου και Γιάννης Χατζηβασίλης, οι οποίοι ωστόσο δεν βρήκαν δίχτυα.

Δεν είναι και πιο το εύκολο να βρεθούν αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα, εντούτοις η τεχνική ηγεσία ευελπιστεί πως οι επιλογές που έγιναν και θα γίνουν θα είναι πιο βοηθητικές από τους προαναφερθέντες, κάτι που αν επιτευχθεί, είναι δεδομένο πως η πορεία της «Κυρίας» θα είναι πολύ καλύτερη.

Ο Χουσμπάουερ είναι ένας παίκτης με τρομερά χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνει τη διαφορά αλλά αυτό θα πρέπει να φανεί στο γήπεδο, όταν και εφόσον ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Από εκεί και πέρα, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο εκτιμάται πως θα υπάρξει… φως στις άλλες δύο θέσεις στις οποίες θα γίνει «εμβολιασμός». Αναφερόμαστε στον επιθετικό ο οποίος θα λογίζεται ως βασικός, αλλά και στον μέσο (οκτάρι). Αν και μέχρι τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη υπάρχει χρόνος, δεν μπορεί να λεχθεί το ίδιο και για το πρωτάθλημα, αφού σε ένα 20ήμερο η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα.

Στη γραμμή κρούσης είναι και ο Νίκα Κατσαράβα, αλλά δεν είναι ο παίκτης που έδειξε τρομερή έφεση στο γκολ, εκτός από τη χρονιά που ήταν στον Εθνικό  Άχνας. Πέρσι σκόραρε έξι γκολ και αναμφίβολα ο Κετσπάγια περιμένει περισσότερη παραγωγικότητα απ’ αυτόν.