Συνάντηση της Επιτροπής Ακαδημίας του ΚΟΑ με Πανεπιστήμια και ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ

Δημοσιεύθηκε 4:26 μμ
Συνάντηση της Επιτροπής Ακαδημίας του ΚΟΑ με Πανεπιστήμια και ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της υποστήριξης των αθλητών/τριών τόσο σε  ψυχολογικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο

Συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των Πανεπιστημίων και του ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025 στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Η Επιτροπή Ακαδημίας Αθλητισμού, Ψυχικής Υγείας και Αθλητικού Τουρισμού του ΚΟΑ υποδέχτηκε στον Οργανισμό το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Frederick και το UClan Cyprus, καθώς και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Εκ μέρους της Επιτροπής Ακαδημίας παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Κάλλη Χατζηιωσήφ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Σταύρος Μιχαηλίδης και η λειτουργός Έλενα Κώστα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία στον αθλητισμό, την υποστήριξη της διπλής καριέρας αθλητών/τριών (υποτροφίες, κριτήρια εισδοχής σε Πανεπιστήμια, στήριξη αθλητών/τριών κατά τις σπουδές τους κλπ.) και τον αθλητικό τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της υποστήριξης των αθλητών/τριών τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ προτάθηκαν δράσεις για την προώθηση της ψυχικής υγείας στον αθλητισμό και τη διπλή καριέρα στον αθλητισμό. Παράλληλα, εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, αξιοποιώντας τις ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά και προτάσεις που θα ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ