26 χρόνια ΠΟΛΙΤΗΣ: Γιορτάζοντας τη νέα ψηφιακή εποχή (φώτος)

Δημοσιεύθηκε 10:57 πμ Ενημερώθηκε 10:58 πμ
26 χρόνια ΠΟΛΙΤΗΣ: Γιορτάζοντας τη νέα ψηφιακή εποχή (φώτος)
Η χθεσινή εκδήλωση, που έγινε στα γραφεία της εφημερίδας παρουσία επισήμων, ήταν ταυτόχρονα και ένα πάρτι αποχαιρετισμού του Γιάννη Παπαδόπουλου που τήρησε την υπόσχεσή του: Πως αυτή η εφημερίδα θα τα λέει όλα!  

Με αφορμή τα 26 χρόνια της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, ο νέος εκδότης Χρίστος (Κρις) Παναγιώτου παρουσίασε σε επίσημη εκδήλωση το όραμά του αναφέροντας πως στόχος του είναι να μείνει η εφημερίδα ανεξάρτητη, βάζοντας στόχο να την οδηγήσει στη νέα εποχή.

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ γιόρτασε με τον πλέον επίσημο τρόπο την αλλαγή του καθεστώτος της. Ο Χρίστος (Κρις) Παναγιώτου, ο νέος εκδότης, σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση συστήθηκε επισήμως, στους πολιτικούς και τον επιχειρηματικό κόσμο, αναλύοντας τους στόχους και το όραμά του. «Δεν είμαι εδώ για το κέρδος ή για να εξυπηρετήσω ατζέντες και συμφέροντα. Είμαι εδώ για να μεταφέρουμε τις ειδήσεις ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς».

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν παράλληλα και ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στον Γιάννη Παπαδόπουλο, οραματιστή και εκδότη της εφημερίδας, που για 26 χρόνια απέδειξε πως τα λέει όλα. Η εκδήλωση έγινε στα γραφεία της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ στην Παλιά Λευκωσία, παρουσία πολιτικών και ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

«Είναι τιμή μου να συνεχίσω αυτό που χτίστηκε από τον Πολίτη. Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται. Γιατί βρίσκομαι εδώ; Δεν είμαι εδώ για το κέρδος ή για να εξυπηρετήσω ατζέντες και συμφέροντα. Είμαι εδώ για να μεταφέρουμε τις ειδήσεις ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς. Και ο ΠΟΛΙΤΗΣ έχει κερδίσει αυτό το προνόμιο.

Και είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, καθώς ο Γιάννης (σ.σ. Παπαδόπουλος) παραδίδει την εφημερίδα μετά από 26 χρόνια. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για αυτή την ευκαιρία. Και δίνω υπόσχεση πως θα φροντίσω να ακολουθήσω τα βήματά του και να οδηγήσω αυτό που χτίστηκε σε μια νέα εποχή, αυτήν των Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης.

Κρις Παναγιώτου

Εκδότης

Το 1999, όταν ξεκινήσαμε, ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ένας δυναμικός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, με όπλο το μάρκετινγκ και όραμα τη σωστή ενημέρωση. Με βρετανική παιδεία και φλέγμα, με δική του σκέψη και χωρίς εξαρτήσεις. 26 χρόνια μετά, ο Κρις Παναγιώτου φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Είναι δυναμικός και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με όπλο την τεχνολογία και με όραμα για σωστή ενημέρωση. Με βρετανική παιδεία και φλέγμα, με δική του σκέψη και χωρίς εξαρτήσεις.

Πριν 26 χρόνια, όταν ξεκινήσαμε, βάλαμε κάποιους στόχους, είπαμε ότι θα τα λέμε όλα. Μια εφημερίδα, αν θέλει να επιτελεί τον ρόλο της, πρέπει να είναι μαχητική και κυρίως ενοχλητική. Δίνουμε τη μάχη, μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους σε παγκόσμιο επίπεδο στη διάσωση της πραγματικής είδησης. Μήπως βρισκόμαστε στη φάση της κατάργησης των δημοσιογράφων και των γνωστών ΜΜΕ; Η απάντηση είναι όχι. Από την υπερπληροφόρηση λείπει ένα σοβαρό συστατικό. Η αξιολόγηση. Την αξιολόγηση αυτή, όπως συμβαίνει και σε μια σειρά άλλα επαγγέλματα, δεν μπορεί να την κάνει ο καθένας. Δεν μπορεί ο ασθενής να γίνει γιατρός, δεν μπορεί ο αγοραστής σπιτιού να γίνει αρχιτέκτονας, δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου να γίνει και μηχανικός, δεν μπορεί ο αναγνώστης να γίνει αρχισυντάκτης ειδήσεων. Μέσα από αυτά τα δεδομένα θα επιχειρήσουμε να πορευτούμε στη συνέχεια. Με σοβαρότητα, με μαχητικότητα, με κουράγιο αλλά και χιούμορ».

Διονύσης Διονυσίου

Διευθυντής

Ξεκινήσαμε πριν 27 χρόνια να δημιουργήσουμε μια νέα εφημερίδα με σκοπό την αμερόληπτη και σφαιρική ενημέρωση, μη κομματική αλλά μαχητική, υπέρ της διαφάνειας και έναντι της διαφθοράς και κακοδιαχείρισης. Υπέρ της νέας δημοκρατικής ζωής. Σύνθημα ήταν «ο Πολίτης τα λέει όλα». Ξεκινήσαμε με κυρίως νέους δημοσιογράφους γιατί οι έμπειροι δεν ρίσκαραν να πάνε σε κάτι με μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας. Εκτός από τις δύο μεγάλες οικονομικές κρίσεις, και την πανδημία, το διαδίκτυο αργά αλλά σταθερά άρχισε να μας διαβρώνει. Στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες οι κυβερνήσεις πρόσφεραν απλόχερα στήριξη στις εφημερίδες για να κρατήσουν τις δημοσιογραφικές τους ομάδες προσφέροντας περιεχόμενο στο χαρτί και στο νέο διαδίκτυο. Εδώ ο τέως Πρόεδρος απάντησε σε συνεργάτες του, όταν του ανέφερε ότι οι εφημερίδες θα κλείσουν: «Να πάν' στα ανάθεμα να ησυχάσουμε». Και ο καινούργιος, καλό παιδί, πρόσφερε γλυκόλογα, παρηγοριά και υποσχέσεις που δεν τήρησε. Βλέπετε, οι εταιρείες ποδοσφαίρου με τους μαχητικούς οπαδούς τους με τη σωστή πολιτική σκέψη έχουν προτεραιότητα. Για να επιβιώσει ο Πολίτης, χρειαζόταν κεφάλαια, ανάπτυξη ψηφιακού περιεχομένου, κέφι και πολύ κουράγιο. Ευτυχώς βρέθηκε ο Κρις Παναγιώτου που διαθέτει όλα αυτά για να τον πάρει στη νέα εποχή. Εγώ σας αποχαιρετώ και σας ευχαριστώ για τη διαχρονική σας στήριξη ως αναγνώστες αλλά και υποστηρικτές και φίλοι.

Γιάννης Παπαδόπουλος

Αποχωρών εκδότης

5086761774858818 image

5086761955174575 image

5086761897360978 image

5086761842516120 image

5086761727670090 image

5086761680012855 image

5086761638136961 image

5086761600480303 image

5086761526259775 image

5086761488915336 image

5086761436257730 image

5086761395006922 image

5086761353755952 image

5086761317348763 image

5086761266097893 image

5086761226253345 image

5086761181564534 image

5086761133750989 image

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ