Μπαρτσελόνα: Οι επιδόσεις του «Λέβα» που θυμίζουν άλλες εποχές

Δημοσιεύθηκε 9:31 μμ
Μπαρτσελόνα: Οι επιδόσεις του «Λέβα» που θυμίζουν άλλες εποχές
Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ολοκληρώνει με 10 βαθμούς διαφορά από την Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν, καθώς και με τα συνεχιζόμενα οικονομικά ζητήματα που εμποδίζουν τους Καταλανούς στη μεταγραφική αγορά, πολλοί αναρωτήθηκαν το καλοκαίρι πώς θα τα κατάφερνε ο Χάνσι Φλικ μόλις διαδέχθηκε τον Τσάβι.

Μέχρι στιγμής σίγουρα εντυπωσιακά καλά. Η Μπαρτσελόνα προηγείται στη La Liga με τρεις βαθμούς μετά από 10 αγώνες, με εννέα νίκες και μία ήττα, και έχει ήδη σκοράρει 31 γκολ, το καλύτερο ξεκίνημά της σε σχέση με τα γκολ, μετά τα πρώτα 10 παιχνίδια της στη διοργάνωση από το 2012-13 (32), όπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία αθλητικών αναλύσεων Opta.

Πριν από την εποχή του Λιονέλ Μέσι, η τελευταία φορά που ο Καταλανοί σημείωσαν τόσα γκολ σε αυτό το στάδιο ήταν το 1996-97 (33).

Μία ομαδική προσπάθεια με σημείο αναφοράς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σημείωσε 12 γκολ σε 10 αγώνες στη La Liga και 14 σε 12 σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 12 γκολ μετά τα 10 πρώτα παιχνίδια του σε μια σεζόν στη La Liga μετά τον Μέσι το 2019-20 (επίσης 12 γκολ).

Λεβαντόφσκι και Μπαρτσελόνα έχουν μπροστά τους μία μεγάλη εβδομάδα. Θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του Μπάγερν Μονάχου στο Champions League (23/10), πριν από το Clasico του Σαββάτου (26/10) εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Την Κυριακή, καθώς η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τη Σεβίλλη με 5-1, ο Λεβαντόφσκι πέτυχε δύο γκολ, που τον οδήγησαν στα 366 γκολ καριέρας. Έτσι άφησε πίσω του τον θρυλικό Γερμανό επιθετικό Γκερντ Μύλλερ (365 γκολ) στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός βρίσκεται τώρα πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (495 γκολ) και τον Μέσι (496 γκολ) στη λίστα όλων των εποχών για γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ