Πεντάστερος ο ΑΠΟΕΛ στο ντεμπούτο του Χιμένεθ

Δημοσιεύθηκε 19.10.2024
Πεντάστερος ο ΑΠΟΕΛ στο ντεμπούτο του Χιμένεθ

Στις νίκες επέστρεψε ο ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας εύκολα με 5-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την Ομόνοια Αραδίππου, στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ.

Με την τέταρτη τους νίκη οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν τους 13 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Αραδίππου έμεινε στους οκτώ.

Το συγκρότημα της Λευκωσίας ήταν κυρίαρχο από την αρχή του αγώνα και έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματά του.

Το πρώτο ήρθε στο 33’ με τον Τεχέρα έξω από την περιοχή να πιάνει το δυνατό σουτ και να στέλνει τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Λόρια και έτσι με το πρώτο γκολ του Ισπανού με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ έγινε το 1-0.

Προτού κοπάσουν τα πανηγύρια… εντάθηκαν, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Εντονγκαλά πέρασε ασίστ προς τον Ελ Αραμπί που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 38’ με ιδανικό πλασέ ο Μαροκινός πέτυχε το τέταρτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα κάνοντας το 2-0.

Τα πράγματα για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο στο 57’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τεχέρα ο Μαρκίνιος έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει και στα πόδια του Ποντικού προτού καταλήξει στα δίχτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον ΑΠΟΕΛ μπήκε στο 85’ όταν ο Ντράζιτς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Τζερόμ (σ.σ. υποδείχθηκε από το VAR), το εκτέλεσε ο ίδιος και με το παρθενικό του γκολ με την φανέλα των πρωταθλητών έγραψε το 4-0.

Η Ομόνοια Αραδίππου στο 89’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκόμες να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για πέμπτη φορά με τον Κόρμπους στο 90’ να βάζει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος του αγώνα

90' - ΓΚΟΛ. 0-5. Ο Κόρμπους έφυγε στην επίθεση, μετά από μπαλιά του Τεχέρα και με ιδανικό πλασέ έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ

89' - ΔΟΚΑΡΙ. Μετά από σέντρα του Μπόργκες, ο Γκόμες με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Χριστοδούλου έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια

85' - ΓΚΟΛ. 0-4. Ο Ντράζιτς εκτελεί εύστοχα και πετυχαίνει κι αυτός το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ

83' - Ο Τζερόμ ανέτρεψε τον Ντράζιτς εντός περιοχής. Ο Κυριάκος Αθανασίου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι όμως μετά από εξέταση της φάσης από το VAR κλήθηκε να δει τη φάση και υπέδειξε την άσπρη βούλα

67' - Από μακριά το σουτ του Μπόργκες, εύκολα στα χέρια του Μπέλετς η μπάλα

59' - Mεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, ο Εντονγκαλά πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Μαρκίνιος που βρέθηκε μόνος όμως το πλασέ του έφυγε έξω

57' - ΓΚΟΛ. 0-3. Εκτέλεση κόρνερ από τον Τεχέρα, ο Μαρκίνιος έκανε την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει και στον Ποντικό και να καταλήγει στα δίχτυα

51' - Σουτ από τον Τσεμπάκ, μέσα από την περιοχή, έπεσε κι έδιωξε σε κόρνερ ο Λόρια

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτο ημιχρόνου

44'- Ο Μπάντζι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, πήγε πάνω από τα δοκάρια

38' - ΓΚΟΛ. 0-2. Ο Ελ Αραμπί έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μετά από ασίστ του Εντονγκαλά, και με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα

33' - ΓΚΟΛ. 0-1. Φοβερό τέρμα για τον ΑΠΟΕΛ με τον Τεχέρα από μακριά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια

23' - Σουτ του Βαλβέρδε, στα χέρια του Μπέλετς η μπάλα

15' - Στα χέρια του Λόρια κατέληξε το σουτ από τον Κιντίγια

5' - Κεφαλιά του Ελ Αραμπί από καλή θέση, μετά από μπαλιά του Κιντίγια, πήγε έξω

- Έναρξη της αναμέτρησης

ΟΜΟΝΟΙΑ Α.: Λόρια (62' Πεϊσότο), Τζερόμ, Θεοχάρους, Σιντόνιο, Ταβάρες (62' Σιήκκης), Γκόμες, Χαβέλκα (80' Χριστοδούλου), Μπάντζι, Ποντικός (70' Αβραάμ), Μπόργκες, Βαλβέρδε (70' Αναστασίου).

ΑΠΟΕΛ: Mπέλετς, Τσεμπάκ, Λαΐφης, Πέτροβιτς, Κιντιγιά, Τεχέρα, Πίζι (79'Mπα), Αμπάνια, Μαρκίνιος (69' Κόρμπους), Εντονγκαλά (69' Μάγιερ), Ελ Αραμπί (70' Ντράζιτς)

ΣΚΟΡΕΡ: 33' Τεχέρα, 38' Ελ Αραμπί, 57' Μαρκίνιος, 85' πεν. Ντράζιτς, 90' Κόρμπους

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 83' Αναστασίου, 84' Τζερόμ

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος

VAR: Αντωνίου Μάριος

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Σκαπούλλης Χαράλαμπος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ