Ξεκινάει την Παρασκευή το 51ο Ράλλυ Κύπρος

Δημοσιεύθηκε 6:37 μμ
Ξεκινάει την Παρασκευή το 51ο Ράλλυ Κύπρος

Με την τελετή εκκίνησης στην Πλατεία Σπυριδάκη (λεωφόρος Μακαρίου) στη Λευκωσία, ξεκινάει την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου στις 17:30 το 51ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος, το οποίο διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου. Είναι ο τελευταίος και καθοριστικός αγώνας του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA που θα κρίνει και τον πρωταθλητή του 2024 και τρίτος και τέταρτος αγώνας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος, αφού κάθε ημέρα του εθνικού μας αγώνα μετράει ως ξεχωριστός αγώνας πρωταθλήματος έχοντας μάλιστα συντελεστή 1.5.

H διαδρομή

Η δράση του αγώνα εξελίσσεται το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου στην περιοχή της Ασίνου με τρεις γνώριμες, χωμάτινες ειδικές διαδρομές να επαναλαμβάνονται δύο φορές: Ξυλιάτος (9:33 & 14:17), Καπουράς (10:01 & 14:45) και Κούρδαλι (11:04 & 15:48), συνολικής απόστασης 49.33χλμ το κάθε πέρασμα.

Το μεγάλο σέρβις της ημέρας θα γίνει στις 17:18 στο Σέρβις Παρκ που βρίσκεται στη λεωφόρου Κυρηνείας στην Αγλαντζιά, πλησίον του αρχηγείου Αστυνομίας.

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου έχουμε άλλες τρεις διαφορικές ειδικές διαδρομές, με πρωινό και μεσημεριανό πέρασμα – 41.81χλμ κάθε πέρασμα. Ξεκίνημα στην ημέρα με τον Δορυφορικό (8:58 & 13:07), συνέχεια με τα Λεύκαρα (9:41 & 13:50) και ολοκλήρωση του loop με το Γέρι (11:04). Στο δεύτερο πέρασμα η Ε.Δ. του Γερίου, απόστασης 9.63χλμ, θα διεξαχθεί ως Visit Qatar Power Stage στις 15:43 και ο νικητής θα λάβει 5β στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα, ο δεύτερος 4β, ενώ συνολικά θα βαθμολογηθούν οι πέντε πρώτοι.

Οι Συμμετοχές

Το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα διεκδικούν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Abdulaziz Al-Kuwari (49β) από το Κατάρ, ο Ιορδανός Shaker Jweihan (37β) και ο 19 φορές Πρωταθλητής Μέσης Ανατολής - οκτώ φορές νικητής του Εθνικού μας αγώνα - Nasser Al-Attiyah (35β). Οι δύο οδηγοί από το Κατάρ θα οδηγήσουν Skoda Fabia R5 ενώ ο Jweihan θα αγωνιστεί με Mitsubishi Lancer.

Στο Ράλλυ Κύπρος συνολικά διακυβεύονται 90 βαθμοί για το εγχώριο πρωτάθλημα. Οι πρωτοπόροι με 60β Γαλαταριώτης / Ιωάννου θα αγωνιστούν με το γνώριμο Volkswagen Polo GTi R5, ενώ οι Π. Γιάγκου / Νικολάου που έχουν 48β θα τρέξουν με το Hyundai i20 R5, έχοντας δηλώσει συμμετοχή και στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος, με 30β, είναι οι Νέστορος / Καλλή που συμμετέχουν με Mitsubishi Lancer Evo X. Ακολουθούν με 21β οι Ζήνωνος / Χριστοφή στο μπάκετ ενός Citroen DS3 R5.

Συνολικά μετέχουν 21 πληρώματα από πέντε χώρες.

Την Πέμπτη (17/10) πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος ενώ ξεκίνησαν και οι αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών που θα ολοκληρωθούν το πρωί της Παρασκευής (18/10).

Το 51ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος χορηγούν ο τουριστικός οργανισμός του Κατάρ Visit Qatar, η εταιρεία Psaltis Auto Parts και η ENEOS Motor Oil, η Sparco, η Cablenet, το Φυσικό Νερό Πηγής Φαρμακάς, η ANCO Catering Equipment και η Stop Fire.

Υποστηρικτές είναι ο Δήμος Λευκωσίας, η Kapnos Airport Shuttle και το Jeep Club Cyprus.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ