Να τριτώσει για πρώτη φορά το… καλό

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 6:15 μμ
Να τριτώσει για πρώτη φορά το… καλό

Να πετύχει για πρώτη φορά φέτος τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει την ερχόμενη Κυριακή η ΑΕΚ φιλοξενώντας στην «Αρένα» την Ανόρθωση. Ναι μεν η ΑΕΚ προέρχεται από τρεις σερί νίκες σε επίσημα παιχνίδια, αλλά το ένα ήταν με τον Ακρίτα Χλώρακας για το κύπελλο (5-0). Στο πρωτάθλημα, το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ προέρχεται από δύο διπλά σε βάρος της Νέας Σαλαμίνας (1-3) και του ΑΠΟΕΛ (0-1) και στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής θα προσπαθήσει να τριτώσει το καλό.

Να σημειωθεί ότι η περσινή ομάδα της ΑΕΚ, υπό την καθοδήγηση του Ραν Μπεν Σιμόν, τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος κατάφερε να πετύχει τρεις σερί νίκες. Η πρώτη φορά ήταν τον Δεκέμβριο του 2023, όταν μεταξύ 14ης -16ης αγωνιστικής κέρδισε διαδοχικά τον Άρη εντός (2-1), τον Εθνικό Άχνας εκτός (0-3) και τη Δόξα εντός (2-1). Η ομάδα της Λάρνακας επανέλαβε τρία σερί τρίποντα τον Ιανουάριο του 2024, όταν μεταξύ της 19ης- 21ης αγωνιστικής νίκησε κατά σειρά τη Νέα Σαλαμίνα (0-1), την Πάφος FC (1-0) και την Καρμιώτισσα (1-3). Μάλιστα, η ομάδα του Σιμόν διεύρυνε, τότε, το νικηφόρο σερί της, πετυχαίνοντας τέταρτο σερί τρίποντο την 22η αγωνιστική σε βάρος της Ομόνοιας στην «Αρένα» (2-1).

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ΑΕΚ επανέλαβε το κατόρθωμα των τριών σερί νικών στο πρωτάθλημα. Από την 25η έως την 1η αγωνιστική των πλέι οφ κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΛ (2-3), εντός έδρας την Ανόρθωση (1-0) και την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» (0-1). Η τελευταία φορά που οι κιτρινοπράσινοι πανηγύρισαν τρεις σερί νίκες ήταν στη δεύτερη φάση του περσινού

πρωταθλήματος, όταν από την 6η έως την 8η αγωνιστική κέρδισαν διαδοχικά την Πάφος FC στην «Αρένα» (3-0), τον Άρη εκτός έδρας (0-1) και την Ομόνοια εντός έδρας (2-0).

Πρόβλημα με Λέδες

Στο μεταξύ, μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε με τον Γκουστάβο Λέδες, ο οποίος δεν προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες και η συμμετοχή του στο ντέρμπι της Κυριακής κρίνεται αμφίβολη. Εάν δεν προλάβει, τότε θα αντικατασταθεί κατά πάσα πιθανότητα από τον Σουάρεθ. Οι Ρόντεν και Γκαρσία προπονούνται κανονικά και υπολογίζονται. Ανέτοιμος ακόμα είναι ο Ναούμ. Σίγουρα απών θα είναι ο Καμπρέρα λόγω καρτών.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ