Φοβερό κλείσιμο στο EURO NASCAR PRO 2024 για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Δημοσιεύθηκε 5:56 μμ
Φοβερό κλείσιμο στο EURO NASCAR PRO 2024 για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή
«Απέδειξα ξανά ότι, αν ήταν πιο λίγες οι άτυχες στιγμές φέτος, μπορούσα να τερμάτιζα μέσα στους πρώτους πέντε της χρονιάς». Αυτό επεσήμανε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά την 7η θέση που πήρε στον τελευταίο του αγώνα.

Κατέκτησε την 7η θέση στη «Circuit Zolder» του Βελγίου. Έτσι, έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο μία χρονιά που ήταν γεμάτη ατυχίες για τον Κύπριο οδηγό, ο οποίος κάνοντας απολογισμό της φετινής σεζόν στο EURONASCAR PRO δηλώνει ευχαριστημένος για τη δική του προσπάθεια.

«Είμαι ικανοποιημένος από την πλευρά τη δικιά μου για τη φετινή χρονιά. Όπως έρχονταν τα πράγματα δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο σαν Βλαδίμηρος» αναφέρει και προσθέτει: «Εννοώ ότι υπάρχουν και τα χτυπήματα, γιατί όταν είσαι με άλλους 30 οδηγούς και κάτι πάει στραβά δεν ξέρεις ποιος θα την πληρώσει. Δυστυχώς στη φετινή περίοδο στα πλείστα ατυχήματα η... μπάλα έπεφτε πάνω μου (σ.σ. στους αγώνες σε Βαλένθια, Αγγλία, Τσεχία, Βέλγιο)».

Ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην έκδοση του EURO NASCAR PRO για το 2024 ο οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports ατενίζει το μέλλον με μπόλικη αισιοδοξία. «Νιώθω πιο έτοιμος από πότε για ένα καλό 2025, τόσο στο EURONASCAR, όσο και στους αγώνες NASCAR στις ΗΠΑ». Για το εν λόγω θέμα θα ανακοινωθούν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου σημαντικές εξελίξεις.

Τι έγινε στο Βέλγιο

«Από την Παρασκευή γράφαμε χρόνους που μας έβαζαν μέσα στους πρώτους 5-6 οδηγούς. Το Σάββατο το πρωί μπήκα στα χρονομετρημένα και το αυτοκίνητο έχανε λάδι ως αποτέλεσμα να βγάζει πολύ καπνό και σχεδόν να μην βλέπω τίποτα» λέει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και συνεχίζει: «Δεν υπήρχε ο χρόνος να διορθωθεί το πρόβλημα και αποφασίσαμε να πιέσουμε με ότι έχουμε. Αυτό είχε αποτέλεσμα να προκριθώ ως ένατος και μπήκα στη Superpole». Εντός τριών λεπτών έγινε η πρόσθεση λαδιού, ώστε να μην καταστραφεί ο κινητήρας και ο Κύπριος οδηγός συνέχισε γι’ ακόμη τρεις γύρους, πετυχαίνοντας να κρατηθεί στην ένατη θέση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ακόμη καπνός που γινόταν ακόμη πιο έντονος.

Το απόγευμα στον πρώτο αγώνα στο Βέλγιο, ξεκινώντας από την ένατη θέση «δέχθηκα κτύπημα από πίσω από τον Lucas Lasserre στην πρώτη στροφή, ως αποτέλεσμα να σπινάρω. Ακολούθως με ξανακτύπησε μπροστά στα μούτρα, γεγονός που στράβωσε το τιμόνι μου και τα πλαστικά του προφυλακτήρα έβρισκαν πάνω στα λάστιχα, με κατάληξη να καταστραφούν μέχρι το τέλος του αγώνα». Παρά την ατυχία ο Τζιωρτζής συνέχισε την προσπάθειά του, ώστε να καταγράψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε, τερματίζοντας εν τέλει στη 16η θέση.

Στην κούρσα της Κυριακής τοποθετήθηκε στην 20ή θέση στην γραμμή εκκίνησης, αφού λόγω της ζημιάς το Σάββατο δεν ήταν δυνατόν να γράψει γρηγορότερους γύρους, αφού ο στόχος ήταν απλά να τερματίσει. Ο δεύτερος αγώνας ήταν πολύ καλύτερος για τον 27χρονο καθώς ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, παίρνοντας επιπλέον οκτώ βαθμούς αφού είχε 13 προσπεράσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλο οδηγό.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ