Οι... γενναιόδωρες και οι «καθαρές»

Δημοσιεύθηκε 4:01 μμ
Οι... γενναιόδωρες και οι «καθαρές»
Κοντά στις 200.000 ευρώ έβαλε η ΚΟΠ στα ταμεία της από τη μη χρησιμοποίηση Κυπρίων στην εντεκάδα των ομάδων έως τώρα.

ΘΕΜΑ: Χριστόφορος Χριστοφή

Η ΚΟΠ σε μία προσπάθεια να «αναγκάσει» τις ομάδες να χρησιμοποιούν Κύπριους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα τους, αύξησε κάπως τα πρόστιμα σε σχέση με πέρσι. Για τη μη χρησιμοποίηση κανενός, το ποσό από τις 8.500 ανέβηκε στις 10.000 ευρώ, ενώ με έναν ντόπιο παίκτη το ποσό από 2.000 πήγε στις 3.000.

Όπως φαίνεται πάντως, μετά τη διεξαγωγή έξι αγωνιστικών, αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τις ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις. Και αυτό γιατί ήδη έχουν βάλει αρκετά το χέρι στην τσέπη. Συνολικά η ΚΟΠ, από τη μη χρησιμοποίηση Κύπριων έχει εισπράξει 188.000 ευρώ. Και είμαστε μονάχα στην 6η στροφή της Cyprus League By Stoiximan.

Ούτε έναν ο Άρης

Ο Άρης και στα έξι παιχνίδια δεν είχε ποτέ στην ενδεκάδα του κάποιον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Και ως εκ τούτου, ήδη έβαλε στα ταμεία της ΚΟΠ το ποσό των 60.000 ευρώ. Δεν φαίνεται πάντως να δίνει και πολλή σημασία ο Σπιλέφσκι σε αυτό το κομμάτι.

Η ΑΕΚ Λάρνακας τον ακολουθεί σε ποσό, η οποία στην αρχή είχε τον Γιώργο Ναούμ στην ενδεκάδα της και έπεφτε αισθητά το πρόστιμο, όμως μετά ο Χένινγκ Μπεργκ δεν χρησιμοποίησε κάποιον Κύπριο και έτσι οι κιτρινοπράσινοι πληρώνουν... δεκαχίλιαρο, φτάνοντας τις 46.000 ευρώ.

Λίγο πιο κάτω είναι η Πάφος FC, που με τον Νεόφυτο Μιχαήλ στην εστία της, «γλύτωσε» αρκετό χρήμα, δίνοντας έως τώρα 39.000 ευρώ. Ένα σημαντικό ποσό έδωσε και ο ΑΠΟΕΛ, που μία φορά με τον Γιάννη Σατσιά και τις άλλες τέσσερις με τον Κωνσταντίνο Λαΐφη στο αρχικό σχήμα απέφυγε το δεκαχίλιαρο, το οποίο πλήρωσε έως τώρα μία φορά. Συνολικά έδωσε 25.000. Αυτές οι τέσσερις ομάδες έχουν πληρώσει πρόστιμο σε όλες τις αγωνιστικές.

Έδωσαν τον οβολό τους

Τον... οβολό τους ωστόσο έδωσαν ο Απόλλωνας (9.000) που σημαίνει πως δύο φορές έπαιξε με δύο Κύπριους και τις άλλες τρεις με έναν, ενώ το ματς του με την ΑΕΛ, δεν ξεκίνησε ποτέ. Όπως και η Ομόνοια που πλήρωσε 6.000. Τέλος, στην τελευταία αγωνιστική (6η) έγραψε και η Καρμιώτισσα το όνομά της στον κατάλογο, δίνοντας 3.000.

Εφτά ομάδες έχουν τουλάχιστον δύο Κύπριους στην ενδεκάδα τους και δεν χρειάστηκαν έως τώρα να δώσουν χρήματα για αυτό το κομμάτι. Σταθερά επιλέγονται στην Ανόρθωση οι Αρτυματάς, Χρυσοστόμου και Παρούτης, σταθερή αξία στον Εθνικό Άχνας οι Μάριος Στυλιανού και Πέτρος Ιωάννου, όπως και στη Νέα Σαλαμίνα οι Κωνσταντίνος Σεργίου και Γιώργος Παπαγεωργίου. Μπόλικους χρησιμοποίησαν έως τώρα, τόσο η Ομόνοοα Αραδίππου και η Ομόνοια 29ης Μαΐου.

Αναλυτικά τα ποσά που έχουν δώσει έως τώρα οι ομάδες. Η σειρά είναι με βάση τη βαθμολογία:

ΠΑΦΟΣ FC => 39.000

AΡΗΣ => 60.000

OMONOIA =>6.000

AΠΟΕΛ =>25.000

ΑΕΚ => 46.000

ΑΠΟΛΛΩΝ => 9.000 (με παιχνίδι λιγότερο)

ΑΕΛ => 0 (με παιχνίδι λιγότερο)

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ => 0

ΑΝΟΡΘΩΣΗ => 0

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ => 0

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ => 3.000

ΕΝΩΣΗ => 0

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ => 0

ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ => 0

Η επιβράβευση

Να σημειωθεί ότι, τα σωματεία που θα χρησιμοποιήσουν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Coca-Cola δύο τουλάχιστον ποδοσφαιριστές στην αρχική τους ενδεκάδα που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ πριν τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, θα μοιραστούν εξίσου το ποσό των 200.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, τα δύο σωματεία που θα έχουν τοΝ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ στο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας 2024/2025 και πληρούν και τον κανονισμό ότι είχαν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και Κυπέλλου Coca-Cola, δύο ποδοσφαιριστές που πριν το 18ο έτος της ηλικίας τους ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ, θα πάρουν από 40.000 ευρώ έκαστο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ