Η τριάδα που θα την... εκτοξεύσει

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 4:50 μμ
Η τριάδα που θα την... εκτοξεύσει
Κομβικός θεωρείται ο Οκτώβριος όσον αφορά τους στόχους της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Ο μήνας που διανύουμε περιλαμβάνει εξαιρετικά δύσκολες «εξετάσεις» για το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ, το οποίο, εάν καταφέρει να τις περάσει με επιτυχή αποτελέσματα και ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών, τότε θα έχει κάμει σημαντικό βήμα προς τη διάκριση.

Το πρώτο τεστ, που ήταν ο εκτός έδρας αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ, το πέρασε με άριστα, τόσο από πλευράς αποτελέσματος όσο και από πλευράς εμφάνισης! Απαιτείται, όμως, συνέχεια, παρόλο που το πρόγραμμα της ΑΕΚ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος μοιάζει με «βουνό». Στα επόμενα τρία παιχνίδια οι κιτρινοπράσινοι μετρούν ξανά δυνάμεις και καλούνται να επιδείξουν χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως η τελευταία νίκη μέσα στο ΓΣΠ δεν ήταν «φωτοβολίδα». Το σπουδαίο διπλό σε βάρος του ΑΠΟΕΛ θα έχει αξία μόνο εφόσον η ΑΕΚ καταφέρει να φανεί συνεπής και στα επόμενα ντέρμπι που ακολουθούν. Επί της ουσίας, η ομάδα της Λάρνακας θα πρέπει να επιδείξει συνέπεια στην αγωνιστική άνοδο που είχε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, αποφεύγοντας σκαμπανεβάσματα κι εκλάμψεις στην απόδοσή της. Δικαιολογίες περί χρόνου για να «δέσει» η ομάδα δεν χωρούν πια, διότι η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές (ειδικά οι νεοφερμένοι) είχαν μπόλικο χρόνο για να δουλέψουν μαζί.

Τη μεθεπόμενη Κυριακή (20/10, 19.00) η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στην «Αρένα» την Ανόρθωση, σε ένα παιχνίδι που θεωρείται το μεγάλο τοπικό ντέρμπι της Λάρνακας. Ακολούθως θα ταξιδέψει στη Λεμεσό για να αναμετρηθεί με την ΑΕΛ, ενώ μετέπειτα θα φιλοξενήσει τον Άρη. Τρία παιχνίδια τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν αρκετά ως προς τη μετέπειτα πορεία της ομάδας. Το ζητούμενο για τους κιτρινοπράσινους είναι μίνιμουμ οι 7 βαθμοί, παρόλο που θα ήταν ευχής έργον αν κατάφερνε να πάρει το απόλυτο των βαθμών.

Εάν η ΑΕΚ καταφέρει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, που είναι ο αγώνας με τον Άρη (9η αγωνιστική), να βρίσκεται κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, τότε θα δικαιούται να ελπίζει και να αισιοδοξεί, αφού μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα έχει ένα σαφώς πιο βατό πρόγραμμα, αν και κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα παίξει εντός έδρας με Καρμιώτισσα και Ομόνοια Αραδίππου κι εκτός έδρας με ΕΝΠ και Ομόνοια 29ης Μαΐου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ