Δύσκολο το έργο αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει επιλογή

Δημοσιεύθηκε 12:55 μμ
Δύσκολο το έργο αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει επιλογή

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη League Phase του νέου Europa League σίγουρα δεν ήταν ιδανική, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στη Γαλλία από τη Λιόν (0-2).

Σε μια διοργάνωση όπου κάθε βαθμός μετράει, η πειραϊκή ομάδα θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (3/10, 19:45) στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μπράγκα στοχεύοντας στους πρώτους τρεις βαθμούς του. Το πορτογαλικό συγκρότημα, το οποίο καθοδηγεί ένας πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ, μπορεί να μη διαθέτει τη δυναμική των τριών μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας (Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ) αλλά είναι αντίπαλος πολύ δύσκολος, πειθαρχημένος και συμπαγής που παλεύει ως το τέλος σε κάθε παιχνίδι, όπως απέδειξε η νίκη με ανατροπή στις καθυστερήσεις (2-1) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι για να φτάσουν στο στόχο τους οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ βελτιωμένοι συγκριτικά με τις τελευταίες εμφανίσεις τους. Απέναντι στους «Λιονέ» το 3-5-2 δεν δούλεψε, η ομάδα ήταν κακή και ο Ισπανός προπονητής θα επιστρέψει στην πεπατημένη (4-3-3). Το ίδιο κακή ήταν και στους αγώνες πρωταθλήματος με Παναιτωλικό (0-0) και Άρη (1-2), με αποτέλεσμα να χάσει 5 μαζεμένους βαθμούς σε δύο αγωνιστικές. Την περασμένη Κυριακή νίκησε τον Ατρόμητο (2-0) εμφανίζοντας σημάδια βελτίωσης, εν πολλοίς λόγω και του «φρεσκαρίσματος» στην ενδεκάδα, αλλά την Πέμπτη ο ελληνικός σύλλογος θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν αποκάλυψε τίποτα για το πλάνο που έχει καταστρώσει, ωστόσο η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει αναμένεται να αποτελείται από τους Τζολάκη, Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Ντάνι Γκαρθία, Τσικίνιο, Ροντινέι, Γουίλιαν κι Ελ Κααμπί. Οι Ζέλσον Μαρτίνς, Μασούρας και Πιρόλα επέστρεψαν μετά τους τραυματισμούς τους, άρα επιλογές υπάρχουν. Ένα ερωτηματικό υπάρχει στη θέση του Γκαρθία, αφού η αξιοσημείωτη εμφάνιση του Μουζακίτη εναντίον του Ατρόμητου δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Βάσκο τεχνικό.

Από εκεί και ύστερα, με δεδομένο ότι ο Μαρτίνς βρίσκεται στην αποστολή ενδέχεται να ξεκινήσει, οπότε σε αυτή την περίπτωση ο Ροντινέι γυρίζει στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Κοστίνια. Από την πλευρά του, ο Κάρλος Καρβαλιάλ πήρε στην αποστολή τους νεαρούς Γιόνατας Νόρο και Ζοάο Βασονσέλος αλλά δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ρόμπσον Μπαμπού, Πάουλο Ολιβέιρα, Ζοάο Μουτίνιο και Σαλαζάρ, οι οποίοι παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών.

Η αποστολή των Πορτογάλων:

Τερματοφύλακες: Ματέους Μαγκαλιάες, Τιάγκο Σα, Λούκας Χόρνιτσεκ

Αμυντικοί: Βίκτορ Γκόμεζ, Ζοάο Φερέιρα, Γιόνατας, Άρεϊ-Μπι, Νιακατέ, Άντριαν Μαρίν, Γιούρι Ριμπέιρο

Μέσοι: Βίτορ Καρβάλιο, Αντρέ Όρτα, Γκόρμπι, Γκαρμπί, Ζοάο Μάρκες, Ζοάο Βασκονσέλος

Επιθετικοί: Μπρούμα, Γκουϊτάνε, Ρικάρντο Όρτα, Ρότζερ, Ελ Ουαζάνι, Γκάμπρι Μαρτίνεθ, Ρομπέρτο Φερνάντεζ

Όσο για την αρχική ενδεκάδα, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού θα παίξει με 4-3-3, το οποίο θα υπηρετήσουν ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Ματέους, οι Γκόμεζ (δεξί μπακ), Μαρίν (αριστερό), Νιακατέ και Φερέιρα (στόπερ), Γκαρμπί, Καρβάλιο, Αντρέ Όρτα (μέσοι), Μπρούμα, Ρικάρντο Όρτα στα φτερά της επίθεσης και σέντερ φορ ο Φερνάντεζ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ