Στην 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων ΣΚΗΤ ο Μάρκος Κοντόπουλος

Δημοσιεύθηκε 9:52 πμ
Στην 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων ΣΚΗΤ ο Μάρκος Κοντόπουλος

Ένα σκαλοπάτι πριν από την είσοδό του στα μετάλλια βρέθηκε ο Μάρκος Κοντόπουλος στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και Νεανίδων, που διεξάγεται στη Λίμα του Περού.

Ο Κύπριος περσινός αργυρός νικητής στην Κορέα, μετά από εξαιρετική παρουσία κατάφερε να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η Κύπρος διαθέτει ταλέντα με ικανότητες, για να διεκδικήσουν μια από τις πρώτες θέσεις σε Παγκόσμιες διοργανώσεις.

Ο Κοντόπουλος είχε προκριθεί στον τελικό του ΣΚΗΤ με την καλύτερη επίδοση 118/125 (23+24+23+24+24), την οποία είχε επίσης και ο Αμερικανός Μπένζαμιν Τζόζεφ Κέλερ, ο οποίος τελικά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Εξίσου σημαντική εμφάνιση είχε και ο δεύτερος Κύπριος Έφηβος Σκοπευτής του ΣΚΗΤ Ανδρέας Ποντίκης, ο οποίος έμεινε για ένα μόλις δίσκο μακριά από τη διεκδίκηση θέσης στον τελικό. Κατετάγη 12ος με 115/125 (21+22+24+24+24), επίδοση την οποία είχαν συνολικά 11 σκοπευτές. Στον Ποντίκη στοίχησαν οι δύο πρώτες πούλες του αγώνα, καθώς πέτυχε 21/25 και 22/25.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε σε Ελληνικά χέρια, καθώς νικητής στον τελικό αναδείχθηκε ο Ελλαδίτης Παναγιώτης Γεροχρίστος, ο οποίος είχε προκριθεί στον τελικό με 117/125 (24+22+23+24+24). Ο 18χρονος σκοπευτής, ο οποίος πρόσφατα είχε αναδειχθεί και Πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων, επικράτησε του Αμερικανού Κέλερ με 56 επιτυχίες έναντι 54.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Βίκτορ Πύρα με 42 επιτυχίες. Ο Πύρα είχε προκριθεί στον τελικό με 116/125 και κέρδισε στην μάχη τον Κοντόπουλο για είσοδο στην τριάδα και στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων, πήρε μέρος και η Παναγιώτα Χαραλάμπους, η οποία στο Αεροβόλο Πιστόλι απόστασης 10 μέτρων κατετάγη 61η με 546 βαθμούς.

Η Χαραλάμπους συμμετείχε επίσης στο Πυροβόλο πιστόλι απόστασης 25 μέτρων, καταλαμβάνοντας τη 22η θέση με 264 βαθμούς (83+89+92).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ