Oι κόποι τους ανταμείφθηκαν και η αξία τους εκτοξεύθηκε!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 10:21 μμ
Oι κόποι τους ανταμείφθηκαν και η αξία τους εκτοξεύθηκε!
Οι οκτώ ήταν και πέρσι στο πρωτάθλημά μας, ενώ οι άλλοι τέσσερις μας συστήθηκαν ή θα μας συστηθούν στην πορεία...

Η σεζόν 2023-24 αποτέλεσε για κάποιους ποδοσφαιριστές ένα σημείο… εκτόξευσης και είδαν την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να μεγαλώνει. Και όπως είναι φυσιολογικό, τράβηξαν και τα βλέμματα πάνω τους. Στο σημερινό μας θέμα θα ασχοληθούμε με μία... ντουζίνα παικτών που θα παίζουν φέτος στη Cyprus League by Stoiximan, οι οποίοι παρουσίασαν τη μεγαλύτερη άνοδο στην αξία τους, σύμφωνα με το transfermarkt. Αξίζει να σημειωθεί πως οι οκτώ ήταν και πέρσι στο πρωτάθλημά μας, ενώ οι άλλοι τέσσερις μας συστήθηκαν ή θα μας συστηθούν στην πορεία.

Ονειρική χρονιά ο Ντβάλι

Ο Λάσα Ντβάλι του ΑΠΟΕΛ κατέγραψε άνοδο στην αξία του 114,3%, έχοντας κάνει ονειρική χρονιά με τους γαλαζοκίτρινους, που του έδωσε τη δυνατότητα να αποτελέσει και βασικό στέλεχος και στην Εθνική Γεωργίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από τις 700.000, πλέον η αξία του 29χρονου αμυντικού έχει εκτοξευθεί στο 1,5 εκατομμύριο, έχοντας δηλ. άνοδο 800.000!

Ο Άλφα Ντιουνκού ήρθε… άγνωστος στην Κύπρο αλλά έκανε πολύ καλή σεζόν στην ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας δεν τον κράτησε και η Ομόνοια έγινε ο νέος του ποδοσφαιρικός σταθμός. Ο 22χρονος Σενεγαλέζος με ισπανικό διαβατήριο ακραίος μπακ, διπλασίασε την αξία του, η οποία ήταν στις 300.000 και πλέον ξεπέρασε το εκατομμύριο (600.000).

Στην 3η θέση βρίσκουμε τον πρώτον παίκτη της τετράδας που ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο, τον Ράφαελ Ποντέλο. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε από την Πάφος FC ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ελπίζει πως η αξία του φέτος θα ανέβει και άλλο. Κατέγραψε άνοδο 86.7% και από τις 325 χιλιάδες είναι στις 700.000.

Χαραλάμπους ο μοναδικός Κύπριος

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους όλο και ανεβαίνει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αφού είναι πλέον στις 800.000. Έχει δηλαδή μία αύξηση 60% που ισοδυναμεί με 300.000 και χωρίς αμφιβολία, το μέλλον του ανήκει, φτάνει ο 22χρονος μέσος να συνεχίσει την αθόρυβή του δουλειά. Να σημειωθεί πως είναι ο μοναδικός Κύπριος στη λίστα.

Το αυτονόητο με Καμπρέρα

Ήταν λογικό ο Ένζο Καμπρέρα να δει τις μετοχές του να παίρνουν την ανιούσα. Μετά από μία καταπληκτική χρονιά στον Εθνικό Άχνας, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του β΄ γκρουπ, ο 24χρονος Αργεντίνος κατέγραψε άνοδο 46,7% ή αλλιώς 375.000 και πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ Λάρνακας. Από τις 175.000, η αξία του εκτιμάται πλέον στις 550.000.

Ο Βλαντ Ντράγκομιρ της Πάφου αποτέλεσε πέρσι ισχυρό χαρτί στα χέρια του Καρσέδο, όπως και κατά τη φετινή περίοδο. Ο 25χρονος Ρουμάνος ξεπέρασε το εκατομμύριο σε αξία (1,3), καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 44,4% (400.000). Σημαντική άνοδο είχε και ο Τζέιντεν Μοντνόρ του Άρη που έκανε σχετικά καλή χρονιά σε σχέση με τους υπόλοιπους στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Από τις 175.000 βρίσκεται τώρα στις 600.000, που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 41,2%.

Ακολουθούν δύο «νεοφερμένοι». Ο λόγος για τον Άκος Κέτσκες που ήρθε για την ΑΕΛ και τον Ατάνας Ίλιεφ που θα φοράει τη φανέλα της Ανόρθωσης. Ο Κέτσκες στα 28 του χρόνια είδε την αξία του να μεγαλώνει κατά 400.000 (37,5%) ενώ ο Ίλιεφ, όντας έναν χρόνο μεγαλύτερος, κατά 33,3% και είναι πλέον στις 600.000.

Ίδιο ποσοστό για τρεις

Η 10η, 11η και… 12η θέση ανήκει σε τρεις παίκτες. Ο Μαρκίνιος του ΑΠΟΕΛ αλλά και οι Εβάντρο και Κουλιμπαλί της Ομόνοιας κατέγραψαν άνοδο 25%. Μόνο που ο 27χρονος ακραίος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ εκτιμάται πολύ περισσότερα (1,5 εκατομμύριο), παρουσιάζοντας αύξηση 300.000, ενώ ο 28χρονος συμπατριώτης του στην Ομόνοια στο ένα εκατομμύρια (αύξηση κατά 200.000). Τέλος, ο 30χρονος δυναμικός αμυντικός των τριφυλλοφόρων είναι πλέον στις 750 χιλιάδες από τις 600 που ήταν προηγουμένως.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ