Ο Ροβάνπερα επικράτησε στην Χιλή, ο Νεβίλ «αγκάλιασε» τον τίτλο

Δημοσιεύθηκε 4:27 μμ
Ο Ροβάνπερα επικράτησε στην Χιλή, ο Νεβίλ «αγκάλιασε» τον τίτλο
2024 FIA World Rally Championship / Round 11 / Rally Chile BIOBIO 2024 / 26th-29th September 2024 // Worldwide Copyright: Toyota GAZOO Racing WRT

Ο Φινλανδός οδηγός, Κάλε Ροβάνπερα (Toyota) επικράτησε στο Ράλι Χιλής, ενώ ο Βέλγος, Τιερί Νεβίλ (Hyundai), ο οποίος τερμάτισε 4ος, εδραίωσε το προβάδισμά του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC, μόλις δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

«Δεν είχαμε το σωστό... πακέτο αυτό το Σαββατοκύριακο και ήταν προφανές ότι δεν μπορούσαμε να παλέψουμε με τα Toyota», δήλωσε μετά τον τερματισμό ο Νεβίλ, ο οποίος θα κατακτούσε τον τίτλο εάν νικούσε στην Χιλή.

Κερδίζοντας και τα τρία ετάπ την Κυριακή και το Power Stage, ο Σεμπαστιάν Οζιέ κατάφερε να πάρει 12 βαθμούς παρά την αποχώρησή του από το ράλι: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να κερδίσω κάτι το Σαββατοκύριακο, αλλά τα ανόητα λάθη μας στοίχισαν πολύ».

Πλέον φαντάζει πολύ δύσκολο να... προλάβει τον Νεβίλ, εκτός εάν ο Βέλγος οδηγός εγκαταλείψει στους τελευταίους δύο αγώνες και παράλληλα, ο Γάλλος «πιλότος» κάνει το «2χ2». Τόσο ο Οζιέ, όσο και ο Ροβάνπερα επέλεξαν ένα πρόγραμμα «à la carte» για το εφετινό πρωτάθλημα, με τον Φινλανδό να σημειώνει στην Χιλή την 15η νίκη του στο WRC. Ωστόσο, καταλαμβάνει μόλις την 6η θέση στην κατάταξη και σε απόσταση 93 βαθμών από τον Νεβίλ.

Στους κατασκευαστές, η Hyundai διατηρεί το προβάδισμα στο πρωτάθλημα με 482 βαθμούς μπροστά από την Toyota (465) και την M-Sport/Ford (245).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ