Η ιστορική επίδοση του Άμραμπατ στο ντέρμπι

Δημοσιεύθηκε 11:45 πμ
Η ιστορική επίδοση του Άμραμπατ στο ντέρμπι

Ο Νόρντιν Άμραμπατ σκόραρε από την άσπρη βούλα στη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της.

Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και το δεύτερο φέτος πέτυχε με την ΑΕΚ ο Νόρντιν Άμραμπατ. Ο Ολλανδομαροκινός εξτρέμ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, γράφοντας το 2-0.

Όπως και με το γκολ που είχε πετύχει με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες το καλοκαίρι, έτσι και χθες με το γκολ στο πρωτάθλημα, ο 37χρονος έγραψε ιστορία. Σκοράροντας σε ηλικία 37 ετών και 182 ημερών, ο Άμραμπατ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Ξεπέρασε τον Μίμη Δομάζο, ο οποίος στις 3 Ιουνίου του 1979 και στο 7-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα είχε πετύχει το τελευταίο του γκολ με την «Ένωση» σε ηλικία 37 ετών και 172 ημερών. Το ρεκόρ κατέχει ο Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 38 ετών και 233 ημερών το 1964.

Το καλοκαίρι, με το γκολ που είχε πετύχει στην Ανδόρα ο έμπειρος εξτρέμ, είχε ξεπεράσει τον Ριβάλντο, ο οποίος στις 20 Δεκεμβρίου 2007, σε παιχνίδι με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, σκόραρε, με τη φανέλα της ΑΕΚ, σε ηλικία 35 ετών, 8 μηνών και 1 ημέρας. Κι έτσι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της Ένωσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βέβαια, ο Άμραμπατ διατηρείται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και αυτό το αποδεικνύει κάθε φορά που αγωνίζεται. Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο στην ΑΕΚ, μετρά 111 παιχνίδια, 22 γκολ και 17 ασίστ.

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ