Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη «Η Αθλητιατρική ως Νέα Ιατρική Ειδικότητα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας»

Δημοσιεύθηκε 8:30 πμ
Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη «Η Αθλητιατρική ως Νέα Ιατρική Ειδικότητα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024, επιστημονική διάλεξη με θέμα «Η Αθλητιατρική ως Νέα Ιατρική Ειδικότητα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας», με ομιλητή τον Δρ. Μιχάλη Μιχαηλίδη, Διευθυντή του Κέντρου Αθλητιατρικών Ερευνών Κύπρου και Εισερχόμενο Πρόεδρο της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου. Η διάλεξη έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, (ΚΟΑ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «BeActive».

Η εν λόγω διάλεξη σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς επιμορφωτικών δράσεων, που έχουν ως στόχο την ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων στους τομείς του Αθλητισμού, της Εκπαίδευσης και της Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για μια σειρά πρωτοβουλιών που προγραμματίζονται από την Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου, στοχεύοντας στη βαθύτερη κατανόηση της συμβολής της Αθλητιατρικής Επιστήμης στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό, προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον, ιδιαιτέρως από τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΑΕΚ.

Στόχος της διάλεξης ήταν να προσφέρει μια πρώτη εισαγωγική προσέγγιση στους επαγγελματίες υγείας σχετικά με το ρόλο της Αθλητιατρικής στη βελτίωση του βιολογικού δυναμικού του λαού, μέσω μιας «ολιστικής προσέγγισης» της ιατρικής φροντίδας.

Αυτή η προσέγγιση, η οποία προάγει τη συνολική ευεξία και προληπτική φροντίδα, αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο και σημείο καμπής στην εξέλιξη της δημόσιας υγείας και στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής του μέσου πολίτη.

Η εκδήλωση αυτή ανοίγει τον διάλογο για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Αθλητιατρική, προσκαλώντας όλους τους αρμόδιους φορείς να συνεισφέρουν στην προώθηση της εξειδίκευσης αυτής προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ