Προχωρούν τα έργα στο «Σπύρος Κυπριανού» ενόψει του FIBA EuroBasket 2025!

Δημοσιεύθηκε 26.9.2024
Προχωρούν τα έργα στο «Σπύρος Κυπριανού» ενόψει του FIBA EuroBasket 2025!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, ενόψει της φιλοξενίας του FIBA EuroBasket 2025 στη χώρα μας, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Από τον Αύγουστο, οπότε ξεκίνησαν τα έργα, έχουν προχωρήσει οι προγραμματισμένες κατεδαφίσεις, η δημιουργία των απαραίτητων νέων εξόδων κινδύνου από την αρένα προς στα αποδυτήρια, η αφαίρεση του παλιού παρκέ και άλλων υλικών που θα αντικατασταθούν, ενώ ξεκίνησαν και τα έργα αναβάθμισης στα αποδυτήρια.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται σύντομα το στάδιο μελετών για τα έργα που ακολουθούν και τα σύγχρονα υλικά που θα τοποθετηθούν, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Το έργο αναβάθμισης του γηπέδου, έχει ανατεθεί από το τμήμα Δημοσίων Έργων στην εταιρεία Α&Α Αποστολίδης, μέσω διαδικασίας δημοσίων προσφορών.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θα έχει φιλοξενήσει ποτέ η Κύπρος, είναι το Ευρωμπάσκετ 2025, το οποίο θα συνδιοργανωθεί από τέσσερις χώρες, την Κύπρο, τη Λετονία, τη Φινλανδία και την Πολωνία. Στη Λεμεσό θα διεξαχθούν οι δεκαπέντε αγώνες του γ΄ ομίλου, με τη συμμετοχή έξι χωρών. Της Εθνικής Κύπρου ως διοργανώτρια, της Εθνικής Ελλάδας ως συνεργαζόμενης ομοσπονδίας, δεδομένου ότι προκριθεί, κάτι που αναμένεται να προκύψει από το επόμενο κιόλας παράθυρο των προκριματικών, και άλλων τεσσάρων χωρών τις οποίες θα μάθουμε τον Μάρτιο 2025 στην κλήρωση της FIBA.

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο «Σπύρος Κυπριανού» θα μεταμορφώσουν την εικόνα του γηπέδου της Λεμεσού, αφήνοντας παράλληλα ως κληρονομιά στον κυπριακό αθλητισμό, ένα μοντέρνο κλειστό γήπεδο με νέο ορίζοντα ζωής αρκετών επιπλέον δεκαετιών και την δυνατότητα φιλοξενίας και άλλων μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο σχεδιάστηκε πριν από 25 χρόνια περίπου και ξεκίνησε την λειτουργία του το 2005.

Τα εισιτήρια για τους αγώνες του FIBA EuroBasket 2025 έχουν τεθεί σε κυκλοφορία από τις 4 Σεπτεμβρίου 2024 και ήδη χιλιάδες φίλοι του αθλήματος έχουν κλείσει από τώρα τη θέση τους στο γήπεδο, θέλοντας να διασφαλίσουν πως όχι μόνο ότι θα προλάβουν να αποκτήσουν κάποια από τα εισιτήρια της τελικής φάσης, αλλά και ότι θα σιγουρέψουν μία από τις καλύτερες θέσεις θέασης στην κερκίδα!

Τα εισιτήρια πωλούνται στο πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.more.com/en/tickets/sports/fiba-eurobasket-2025/

Επιπλέον, όσοι έχουν διάφορες λογικές απορίες ή ερωτήματα για την επικείμενη διοργάνωση, μπορούν να επισκεφθούν το πιο κάτω link με το FAQ της more.com.

Spyros Kyprianou Sep24 iii - 1

Spyros Kyprianou Sep24 iv - 1

Spyros Kyprianou Sep24 ii - 1

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ