Φώναξε ηχηρά «παρούσα» η Ανόρθωση και φρέναρε το σερί της Ομόνοιας!

Δημοσιεύθηκε 9:05 μμ Ενημερώθηκε 9:06 μμ
Φώναξε ηχηρά «παρούσα» η Ανόρθωση και φρέναρε το σερί της Ομόνοιας!

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ανόρθωση, δίνοντας τέλος στο αήττητο (και νικηφόρο) σερί της Ομόνοιας!

Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε των πρασίνων με 1-0 στο «Α. Παπαδόπουλος» για την 4η αγωνιστική, χάρη σε γκολ ενός πρώην παίχτη των φιλοξενουμένων, του Λόπες (45+9’), από ασίστ ενός άλλου πρώην Ομονοιάτη, του Κίκο.

Με δέκα παίχτες από το 33ο λεπτό αγωνίζονταν οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Στεπίνσκι με απευθείας κόκκινη κάρτα μέσω VAR. Ντεμπούτο για φέτος έκανε ο Λοΐζου, που μπήκε αλλαγή στο 86’, δύο αναγκαστικές αλλαγές από πλευράς Ανόρθωσης, με τους Ρόγκουλιτς (19’) και Λόπες (78’) να αποχωρούν με πρόβλημα.

Η «Κυρία» με το πρώτο της τρίποντο ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς, ενώ η Ομόνοια που κατέγραψε τις πρώτες της απώλειες βαθμών παρέμεινε στους εννέα κι έχασε την κορυφή.

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα του αγώνα υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, με την Ομόνοια να κυριαρχεί και να φτιάχνει στα πρώτα 12’ τέσσερις φάσεις, τρεις εκ των οποίων μεγάλες ευκαιρίες. Ο Ζίβκοβιτς είχε τις απαντήσεις, ωστόσο, στις προσπάθειες των Σίμιτς (4’ σουτ, 12’ κεφαλιά) και Χαραλάμπους (8’ πλασέ, βρήκε και στο δοκάρι η μπάλα), με την «Κυρία» στη συνέχεια να ισορροπεί το ντέρμπι και να καταγράφει την πρώτη της τελική με κεφαλιά του Μουγκάμπι στο 24’. Η αποβολή του Στεπίνσκι στο 33’ για σκληρό φάουλ στον Κίκο (μέσω VAR, καθώς ο ρεφ αρχικώς τού έδειξε κίτρινη) άλλαξε ακόμη περισσότερο τα δεδομένα και πλέον η Ανόρθωση, με παίχτη περισσότερο, ήταν η ανώτερη ομάδα, πιέζοντας για το γκολ. Αφότου απείλησε με Λόπες (35’) και Αρτυματά (45+7’), βρήκε το 1-0 με τον Πορτογάλο, ο οποίος σκόραρε στο 45+9’ με ωραία κεφαλιά, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κίκο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν πεσμένος, με την Ομόνοια να προσπαθεί να βγει μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση αλλά να μην είναι απειλητική. Η πρώτη φάση ήρθε για λογαριασμό των γηπεδούχων στο 61’, ενώ το τριφύλλι είχε την πρώτη του ευκαιρία στο β’ μέρος στο 69’ με τον Κακουλλή, που ούτε αυτός μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς. Ίλιεφ (73’), Θεοδώρου (79’) και Ίλιεφ (89’) έψαξαν το 2-0 αλλά δεν βρήκαν στόχο, με την Ανόρθωση πάντως να κρατά με σχετική ευκολία τη νίκη.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος αγώνα, πρώτη νίκη για την Ανόρθωση

90+1' Κίτρινη κάρτα στον Χαραλάμπους.

90' Ευκαιρία για την Ανόρθωση, μόλις έξω το πλασέ του Ίλιεφ.

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

86' Στη θέση του Σεμέδο ο Λοΐζου, στο φετινό του ντεμπούτο.

79' Σουτ του Θεοδώρου, έξω.

78' Σταμούλης και Σ. Χαραλάμπους αντικαθιστούν Κονσεϊσάο και Λόπες.

76' Κούσουλος και Αλιούμ στις θέσεις των Εράκοβιτς και Σίμιτς.

73' Κεφαλιά του Ίλιεφ μετά από σέντρα του Γούλερι, έξω.

69' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με Κακουλλή, απέκρουσε στη γωνία του το σουτ του ο Ζίβκοβιτς.

68' Ίλιεφ αντί Γκιούρτσο, Θεοδώρου αντί Παρούτη.

67' Ο Κακουλλής στη θέση του Χαραλάμπους.

66' Μακρινό σουτ του Σεμέδο, πολύ άστοχο.

61' Απειλεί η Ανόρθωση, μετά από σέντρα του Κίκο ο Λόπες από ιδανική θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.

50' Κίτρινη κάρτα στον Χαραλάμπους.

Δεύτερο ημίχρονο

45+9' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ανόρθωση με γκολ του Λόπες! Με κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Λόπες.

45+7' Καλή φάση για την Ανόρθωση με μακρινό κεραυνοβόλο σουτ του Αρτυματά, απέκρουσε ο Φαμπιάνο.

-Δέκα λεπτά οι καθυστερήσεις για το πρώτο μέρος.

41' Διαμαρτυρίες για την Ομόνοια στον ρεφ για να πάει στο on-field review να δει το φάουλ του Αρτυματά, ο οποίος πάτησε τον Κουλιμπαλί. Ήταν σκληρό το φάουλ και του άσου της Ανόρθωσης.

40' Κίτρινη κάρτα στον Αρτυμτατά.

35' Προβολή του Λόπες μετά από γύρισμα του Κονσεϊσάο, έξω.

33' Αποβάλλεται ο Στεπίνσκι για το φάουλ στον Κίκο.

32' Πάει στο on-field review ο ρεφ για να εξετάσει περίπτωση αποβολής του Στεπίνσκι. Ήταν πολύ σκληρό το φάουλ στον Κίκο.

31' Κίτρινη κάρτα στον Στεπίνσκι.

29' Κίτρινη κάρτα στον Μουγκάμπι.

24' Πρώτη απειλή από την Ανόρθωση και μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Μουγκάμπι, μόλις έξω

20' Γίνεται τώρα η αλλαγή, Γούλερι αντί Ρόγκουλιτς.

19' Θα γίνει αναγκαστική αλλαγή ο Ρόγκουλιτς μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι από το υψωμένο πόδι του Σίμιτς. Ετοιμάζεται ο Γούλερι.

18' Αποβάλλεται ο βοηθός προπονητή της Ανόρθωσης Κωνσταντίνος Κολτσίδας. Κίτρινη στον Οκκά.

-Ζίβκοβιτς Vs Ομόνοια στο πρώτο 15λεπτο... με νικητή προς το παρόν τον Σέρβο.

12' Κοντινή κεφαλιά-ψαράκι του Σίμιτς, σε ετοιμότητα ο πορτιέρο της Ανόρθωσης που μάζεψε.

8' Δεύτερη σπουδαία φάση για την Ομόνοια με κοντινό πλασέ του Χαραλάμπους, έσωσε στη γωνία του ο Ζίβκοβιτς με την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι.

5' Κεφαλιά του Παναγιώτου, έξω.

4' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με σουτ του Σίμιτς από την καρδιά της περιοχής, απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς. Ακολούθησε σουτ του Χαραλάμπους από πλάγια θέση, απέκρουσε ξανά ο Σέρβος, με τα πόδια σε κόρνερ.

-Ξεκίνησε το ντέρμπι.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Ζίβκοβιτς, Κονσεϊσάο (78' Σταμούλης), Μουκάπι, Μλάντοβιτς, Κίκο, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Ρόγκουλιτς (20' Γούλερι), Γκιούρτσο (68' Ίλιεφ), Παρούτης (68' Θεοδώρου), Λόπες (78' Σ. Χαραλάμπους)

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Μάριτς, Εράκοβιτς (76' Κούσουλος), Χαραλάμπους (67' Κακουλλής), Σεμέδο (86' Λοΐζου), Σίμιτς (76' Αλιούμ), Στεπίνσκι

ΣΚΟΡΕΡ: 45+9' Λόπες / -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29΄ Μουγκάμπι, 40' Αρτυματάς, 90+1' Χαραλάμπους / 50' Χαραλάμπους

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 33' Στεπίνσκι

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ