Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Μου λείπει η δουλειά μου ως προπονητής»

Δημοσιεύθηκε 10:03 πμ Ενημερώθηκε 10:04 πμ
Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Μου λείπει η δουλειά μου ως προπονητής»

Έντεκα χρόνια μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραδέχτηκε ότι ακόμα του λείπει η δουλειά του ως προπονητής.

Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο τεράστιος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι σήμερα 82 ετών, αποχώρησε στο τέλος της σεζόν 2012-13 μετά από 27 χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά με 13 τίτλους Πρέμιερ Λιγκ.

Από τότε που έφυγε, η Γιουνάιτεντ δυσκολεύεται να επανακτήσει την παλιά της δόξα, με τον τελευταίο τίτλο Πρέμιερ Λιγκ να έρχεται στην τελευταία σεζόν του Φέργκιουσον. Σε μια σπάνια εκτεταμένη συνέντευξη στο BBC Breakfast, ο Φέργκιουσον, ο οποίος είχε επίσης προπονήσει την σκωτσέζικη ομάδα Αμπερντίν, αναλογίστηκε τον χρόνο του μακριά από το ποδόσφαιρο.

«Έχω αποσυρθεί εδώ και 11 χρόνια, οπότε βρίσκεις έναν τρόπο να προσαρμοστείς», είπε.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν του λείπει να είναι προπονητής, ο Φέργκιουσον ομολόγησε: «Ναι, μου λείπει μερικές φορές. Νομίζω ότι τον πρώτο χρόνο μετά την απόσυρσή μου, πήγα σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και είπα στην Κάθι ‘αυτό είναι που μου λείπει’ — τα μεγάλα παιχνίδια, οι ευρωπαϊκοί αγώνες .Έτσι, πήγα στους περισσότερους ευρωπαϊκούς τελικούς γιατί βρίσκω κάτι που μπορώ να συνδεθώ, κάτι που θα ήθελα να κάνω κάθε μέρα.Γιατί αυτά είναι τα μεγάλα γεγονότα στα οποία η Γιουνάιτεντ πρέπει πάντα να συμμετέχει».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γιουνάιτεντ, ο Φέργκιουσον οδήγησε την ομάδα σε δύο τίτλους Champions League, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού τρεμπλ το 1999. Παρόλο που έφτασαν σε ακόμη δύο ευρωπαϊκούς τελικούς το 2009 και το 2011, ηττήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Παρά την αποχώρησή του από τον πάγκο, ο Φέργκιουσον είναι τακτικός επισκέπτης στο Ολντ Τράφορντ όπου ο σύλλογος ονόμασε μια εξέδρα προς τιμήν του το 2011. Έχει επίσης άγαλμα έξω από το γήπεδο.

Η Γιουνάιτεντ, στο μεταξύ, ταξιδεύει σήμερα (21/9) για να αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχαρστ Παρκ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ