Έκανε επτά ρεκόρ σε 90 λεπτά ο... τυφώνας Κέιν

Δημοσιεύθηκε 18.9.2024
Έκανε επτά ρεκόρ σε 90 λεπτά ο... τυφώνας Κέιν

Ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία στο εντυπωσιακό 9-2 της Μπάγερν Μονάχου επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην πρεμιέρα της League Phase του Champions League.

Ο Άγγλος επιθετικός της Μπάγερν έκανε ή ισοφάρισε χθες (17/9) το βράδυ μία σειρά από επτά ρεκόρ στον αγώνα του UCL εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (9-2), όπου σημείωσε τέσσερα γκολ.

Αυτά είναι σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

* Ο Κέιν είναι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει 3 πέναλτι σε αγώνα Κυπέλλου Πρωταθλητριών /Champions League.

* Έχει βάλει πλέον περισσότερα γκολ από κάθε άλλον Άγγλο στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League (33), καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ του Γουέιν Ρούνεϊ (30).

* Ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπάγερν σε αγώνα Champions League και έγινε ο 4ος παίκτης που σκόραρε 4 γκολ, μετά τον Μάριο Γκόμεζ το 2012, τον Σερζ Γκνάμπρι το 2019 και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι επίσης το 2019.

* Έγινε ο τρίτος Άγγλος παίκτης που σημείωσε πολλά χατ-τρικ στο Champions League, μετά τον Άντι Κόουλ και τον Μάικλ Όουεν (ο καθένας τους έχει πετύχει 2 χατ-τρικ).

* Ο Χάρι Κέιν είναι ο πρώτος Άγγλος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών /Champions League με μη βρετανική ομάδα.

* Eίναι ο 4ος Άγγλος παίκτης που σκόραρε 4+ γκολ σε ίδιο ματς στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών /UCL, μετά τους:

Ντένις Βάιολετ (4) για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 26 Σεπτεμβρίου 1956 εναντίον Άντερλεχτ (10-0),

Ρέι Κρόφορντ (5) για την Ίπσουιτς στις 25 Σεπτεμβρίου 1962 εναντίον Φλοριάνα (10-0),

Άλαν Σμιθ (4) για την Άρσεναλ στις 18 Σεπτεμβρίου 1991 εναντίον Αούστρια Βιέννης (6-1).

* Έχει πλέον χατ-τρικ σε όλες τις διοργανώσεις για την Μπάγερν, συμπεριλαμβανομένων 3 γκολ που σημείωσε εναντίον της Χολστάιν Κιέλ στην τελευταία αγωνιστική της bundesliga.

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ