Ιδού ο νέος ηγέτης 

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 18.9.2024
Ιδού ο νέος ηγέτης 
Πέντε χρόνια μετά την άφιξή του στην Ομόνοια και τέσσερα μετά το επίσημο ντεμπούτο του, ο Νικόλας Παναγιώτου δεν είναι πια ο… «μικρός».

Πέντε χρόνια μετά την άφιξή του στην Ομόνοια (σε ηλικία 19 ετών) και τέσσερα μετά το επίσημο ντεμπούτο του (22 Αυγούστου 2020 κόντρα στην Πάφο), ο Νικόλας Παναγιώτου δεν είναι πια ο… «μικρός». Δεν είναι καν ένας απλώς παίκτης του ροτέισιον. Στο προχθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο 24χρονος επιβεβαίωσε πως είναι ο κορυφαίος αμυντικός της ομάδας του και ο επόμενος ηγέτης της, καθώς στο τριφύλλι βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή στον οποίον θα βασιστούν για τα αρκετά επόμενα χρόνια, εάν δεν... ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό. Το ματς με τους κιτρινοπράσινους, στο οποίο η Ομόνοια πήρε το τρίτο της τρίποντο σε ισάριθμα παιχνίδια, ήταν ένα ακόμη από τα πολλά των τελευταίων ετών στα οποία ο Παναγιώτου ξεχώρισε με την εμφάνισή του. Υπό αυτήν την έννοια, δεν συνέβη κάτι… ασυνήθιστο. Ωστόσο, με την ομάδα γενικότερα να μην αποδίδει καλά το βράδυ της Κυριακής (έκανε το χειρότερο από τα εννέα φετινά της ματς), τα όσα έκανε ο Παναγιώτου στο χορτάρι του ΓΣΠ αποκτούν αυτομάτως μεγαλύτερη σημασία, καθώς ο Κύπριος στόπερ ήταν η κυριότερη αιτία (ίσως μαζί με τον Φαμπιάνο και δίχως να υποβαθμίζεται η επίσης πολύ καλή παρουσία του Κουλιμπαλί) για το «μηδέν» στην άμυνα και συνακόλουθα για την πολύ σημαντική νίκη. Ο Παναγιώτου έκανε προχθές απίθανο παιχνίδι. Ήταν απροσπέλαστος, είχε τρομερή αποφασιστικότητα και πάθος, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, «καθάριζε» σταθερά τις φάσεις και γενικότερα είχε εξαιρετική απόδοση, προσφέροντας σιγουριά και ασφάλεια στην άμυνα των πρασίνων. Ο κόσμος της Ομόνοιας είναι εμφανώς ικανοποιημένος βλέποντας έναν Κύπριο παίκτη να γίνεται πρωτοκλασάτος και απαραίτητος στην ομάδα και παρότι ο Παναγιώτου δεν είναι προϊόν των ακαδημιών των πρασίνων, τον νιώθουν «δικό τους», καθώς είναι η ομάδα τους που τον πίστεψε και τον εξέλιξε, φέρνοντάς τον σε αυτό το σημείο.

Άλλα δύο πριν το πρώτο

Για την Ομόνοια, η οποία μπήκε στο πρωτάθλημα με τρεις διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και κέρδισε την ΑΕΚ μετά από επτά ματς χωρίς τρίποντο (έξι ήττες), ακολουθούν άλλα δύο ντέρμπι πριν στρέψει το μυαλό στην Ευρώπη και το πρώτο παιχνίδι για τη League Phase του Conference League, απέναντι στη Βίκινγκουρ (3/10, 19:45, ΓΣΠ) -το ερχόμενο Σάββατο (21/9, 19:00) θα φιλοξενηθεί από την Ανόρθωση και στη συνέχεια θα υποδεχθεί την ΑΕΛ (27/9, 19:00). Με ανεβασμένη την ψυχολογία από τη νίκη στο πρώτο ντέρμπι και τη διατήρηση του «απόλυτου», η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας θα επιχειρήσει να επεκτείνει το σερί τριπόντων και να αρχίσει να εδραιώνεται στην κορυφή, με τον προπονητή να γνωρίζει πως θα πρέπει να παρουσιάσει μια βελτιωμένη έκδοση της ομάδας του εν συγκρίσει με τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Λιθουανός παραδέχθηκε στις δηλώσεις του πως η Ομόνοια υστέρησε κι έδειξε πως δεν ήταν ικανοποιημένος με την εμφάνιση.

Με Γιόβετιτς η λίστα

«Το δουλεύουμε, μπορεί να γίνει το οτιδήποτε», δήλωσε ο Νταμπράουσκας για το ενδεχόμενο μεταγραφής επιθετικού, και ο κόσμος της Ομόνοιας ευελπιστεί πως οι προσπάθειες θα αποφέρουν καρπούς. Επί τούτου, πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες αναφέρουν πως το όνομα του Στέφαν Γιόβετιτς επανήλθε στο προσκήνιο κι ότι ο Μαυροβούνιος φορ είναι ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στη μικρή λίστα υποψηφίων. Ο Γιόβετιτς, με θητεία σε Παρτιζάν, Φιορεντίνα, Σίτι, Ίντερ, Σεβίλλη, Μονακό, Χέρτα και Ολυμπιακό, παραμένει άνεργος μετά την αποχώρησή του από τους Πειραιώτες (34 συμμετοχές, οκτώ γκολ, τέσσερις ασίστ) και, νοουμένου ότι περάσαμε και τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο τριφύλλι θα ποντάρουν σε αισθητή μείωση των απαιτήσεών του, σε σχέση με το ύψος τους στα μέσα του καλοκαιριού.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ